Λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα φέρνει στο φως το ντοκιμαντέρ «Diana: In Her Own Words», σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τον σοκαριστικό της θάνατο. Το ντοκιμαντέρ χρησιμοποιεί στοιχεία από μερικές αμφιλεγόμενες κασέτες, όπου η Νταϊάνα μιλά στον Peter Settelen, το καθηγητή φωνητικής της με τον οποίο έκανε μαθήματα μέσα στο παλάτι του Κένσιγκτον το διάστημα 1992-1993.

 

Οι κασέτες βρίσκονταν στην κατοχή της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέχρι που πέθανε αλλά έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά χέρια, προκαλώντας όλα αυτά τα χρόνια μια έντονη δικαστική διαμάχη. 

 

Αποσπάσματα από τις κασέτες είχαν δημοσιευθεί και πριν 13 χρόνια στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ στις ΗΠΑ, που δεν προβλήθηκε ωστόσο ποτέ στη Βρετανία. Το 2004 επιστράφηκαν στον Peter Settelen. Οι κασέτες, που περιλαμβάνουν ανέκδοτο υλικό με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, θα προβληθούν την ερχόμενη Κυριακή στο Channel 4 της Αγγλίας. 

 

Το εξαιρετικά ιδιωτικό υλικό, που δεν προορίζονταν ποτέ για δημόσια κατανάλωση, αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τις περίπλοκες σχέσεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τα κοντινά της πρόσωπα, εμβαθύνοντας κυρίως στον περιβόητο ασταθή γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος -όπως υποστηρίζει η ίδια- της ξεκαθάρισε πως είχε δικαίωμα να έχει ερωμένη.

 

Οι κασέτες μαγνητοσκοπήθηκαν μόλις λίγα χρόνια πριν το διαζύγιο του ζευγαριού το 1996, το οποίο και έγινε τότε πρωτοσέλιδο στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο. 

 

Τα 5 πιο σοκαριστικά πράγματα από το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «Diana: In Her Own Words» για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

 

Αυτά είναι τα 5 πιο σοκαριστικά πράγματα που περιλαμβάνουν οι κασέτες:

 

1. Όλοι είχαν ερωμένες: Στις κασέτες, η Νταϊάνα λέει πως όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον Κάρολο σχετικά με το γιατί η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήταν μέρος της ζωής του, εκείνος της απάντησε, «Λοιπόν, αρνούμαι να είμαι ο μοναδικός Πρίγκιπας της Ουαλίας που δεν είχε ποτέ του ερωμένη».

 

2. Πρακτικά καθόλου σεξ: Όταν ρωτήθηκε για την σεξουαλική της σχέση με τον σύζυγό της, η Νταϊάνα είπε, "Μια φορά κάθε τρεις εβδομάδες και μετά πριν έξι, εφτά χρόνια "έσβησε"».

 

3. Έρωτας με κάποιον άλλον: Η Νταϊάνα εξομολογήθηκε στον Settelen πως είχε ερωτευτεί τον Barry Mannakee, αστυνομικό της προσωπικής της ασφάλειας που ήταν παντρεμένος, αλλά είπε πως η σχέση τους δεν ήταν σεξουαλική.

 

4. Αποκυήματα της φαντασίας: Η Νταϊάνα αποκάλυψε πως παρόλο που η φύση της σχέσης της με τον Mannakee δεν ήταν σεξουαλική, είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει την βασιλική κατοικία για να είναι μαζί του. 

 

5. Επειδή το είπε ο μπαμπάς: Στις κασέτες, η πριγκίπισσα Νταϊάνα υποστηρίζει πως ο Δούκας του Εδιμβούργου, Πρίγκιπας Φίλιππος, είχε πει στον Κάρολο ότι μπορεί να έχει σχέση με την Καμίλα αν ο γάμος του αποτύγχανε. «Ο πεθερός μου είπε στον άντρα μου πως "αν ο γάμος δεν πετύχει, μπορείς πάντα να γυρίσεις πίσω σε εκείνη μετά από πέντε χρόνια"», λέει η Νταϊάνα. Και προσθέτει πως αυτό ακριβώς ήταν και που έκανε ο Κάρολος: «Το οποίο είναι ακριβώς- θέλω να πω πως αλήθεια γνώριζα πως συνέβη μετά από πέντε χρόνια. Ήξερα πως γινόταν από πριν αλλά τον πέμπτο χρόνο πήρα και την επιβεβαίωση». 

 

Ο Ralph Lee από το Channel 4, που παρήγγειλε το ντοκιμαντέρ, δήλωσε σχετικά: «Οι κασέτες, που δείχνουν μια χαλαρή, εκτός καθηκόντων, Νταϊάνα, είναι πλήρως διαφωτιστικές αναφορικά με την προσωπικότητά της, την αίσθηση του χιούμορ που είχε και την γοητεία της. Σε συνδυασμό με ιστορικές καταγραφές και συνεντεύξεις κοντινών της πολύ έμπιστων προσώπων, το ντοκιμαντέρ φτιάχνει ένα διαφορετικό, πολύπλευρο πορτρέτο της διασημότερης γυναίκας στον κόσμο και μιας μητέρας που διαμόρφωσε τις μελλοντικές γραμμές της βασιλικής οικογένειας». 

 

______________

Το «Diana: In Her Own Words» θα προβληθεί στις 6 Αυγούστου στο Channel 4 της Βρετανίας. 

Θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αποκλειστικά στο National Geographic την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 21:00