Στην Ελευθερία Ντεκώ για τον φωτισμό της Ακρόπολης απονεμήθηκε το LIT Design Award

Στην Ελευθερία Ντεκώ για τον φωτισμό της Ακρόπολης απονεμήθηκε το LIT Design Award Facebook Twitter
Το κορυφαίο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού LIT Design Award απονεμήθηκε στον νέο φωτισμό της Ακρόπολης
0

Το μεγάλο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού LIT Design Award για το 2021 απονεμήθηκε χθες στην Ελευθερία Ντεκώ για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης. 

Τα LIT Design Awards, με έδρα την Ελβετία, δημιουργήθηκαν για να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες ταλαντούχων διεθνών σχεδιαστών προϊόντων φωτισμού και εφαρμοστών φωτισμού. Επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους τομείς των προϊόντων και των εφαρμογών φωτισμού. Σημειώνεται ότι ο φωτισμός της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟA.

«Η εικόνα του κορυφαίου μνημείου μας», είπε η Λίνα Μενδώνη, «αντικατοπτρίζει και εκπέμπει την εικόνα της χώρας. Ο φωτισμός τώρα αναδεικνύει το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, τον όγκο, τη γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης. Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν το φυσικό υλικό, εξάρουν κάθε πτυχή, κάθε σχήμα, τονίζουν το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου. Αυτό το έργο βραβεύεται σήμερα. Αυτό το έργο γνωρίζει τη διεθνή αναγνώριση από τους ειδήμονες της τέχνης και της τεχνικής του φωτισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού. Προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Προβάλλει την Ελλάδα».

Στην Ελευθερία Ντεκώ για τον φωτισμό της Ακρόπολης απονεμήθηκε το LIT Design Award Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ