Σκοτώθηκε ο Philippe Zdar των Cassius - Τραγικός θάνατος στο Παρίσι για τον dj και μουσικό παραγωγό

Σκοτώθηκε ο Philippe Zdar των Cassius - Τραγικός θάνατος στο Παρίσι για τον dj και μουσικό παραγωγό Facebook Twitter
Πέθανε ο Philippe Cerboneschi, γνωστός ως Zdar, των Cassius, σε ηλικία 50 ετών.
0

Ο Philippe Cerboneschi (γνωστός επίσης ως Zdar) των Cassius, πέθανε στο Παρίσι την Τετάρτη σε ηλικία 50 ετών, ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

«Έπεσε κατά λάθος από το παράθυρο ενός ψηλού ορόφου σε κτίριο του Παρισιού», είπε ο Sebastien Farran, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του διάσημου DJ και μουσικού παραγωγού της dance μουσικής. «Οι φίλοι του συμμερίζονται την απέραντη θλίψη της οικογένειά του. Απόψε η μουσική έχασε μια ιδιοφυΐα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σκοτώθηκε ο Philippe Zdar των Cassius - Τραγικός θάνατος στο Παρίσι για τον dj και μουσικό παραγωγό Facebook Twitter

Ο Cerboneschi δημιούργησε τους Cassius με τον Hubert Blanc-Francard (γνωστό ως Boombass) το 1996. Μαζί συνεργάστηκαν με συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι Phoenix, Beastie Boys, Franz Ferdinand και MC Solaar. Ο γνωστός dj και μουσικός παραγωγός είχε κερδίσει βραβείο Grammy για το άλμπουμ «Wolfgang Amadeus Phoenix» των Phoenix, που κυκλοφόρησε το 2009, ενώ στο Motorbass Studio του είχαν δουλέψει από τον Franz Ferdinand μέχρι τον Robyn. 

Εκτός από την δουλειά του στους Cassius, ο Zdar είχε συμμετάσχει επίσης στην παραγωγή πολλών ακόμη κομματιών της indie και ηλεκτρονικής μουσικής, ανάμεσά τους τα άλμπουμ «United» και «Bankrupt!» των Phoenix, «Bright Like Neon Love» των Cut Copy, «Sun» της Cat Power και πολλά άλλα.


Ο Zdar εδραιώθηκε στην μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του '90 ως μέρος της θρυλικής και επιδραστικής γαλλικής house σκηνής. Ο δίσκος των Cassius το 1999 σφράγισε την επιτυχία τους, με το ομώνυμο τραγούδι να ανεβαίνει στο νούμερο 7 των charts στη Βρετανία και στο 8 στις ΗΠΑ. Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον Philippe Cerboneschi ως «πρωτοπόρο του French Touch ήχου και την ηλεκτρονικής μουσικής». 

 
 

Το πρώτο άλμπουμ των Cassius εδώ και τρία χρόνια με τίτλο «Dreems» πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από το θρυλικό ντεμπούτο τους το 1999.  

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM