«Σκοτώστε τον χιονάνθρωπο»: Η σκηνοθέτρια του Frozen αποκαλύπτει ότι δεν ήθελε τον Όλαφ

«Σκοτώστε τον χιονάνθρωπο»: Η σκηνοθέτρια του Frozen αποκαλύπτει ότι δεν ήθελε τον Όλαφ Facebook Twitter
Φωτ.: Disney
0

Ο Όλαφ, ο αγαπημένος χιονάνθρωπος στην επιτυχημένη ταινία της Disney του 2013 Frozen, δεν θα είχε φτάσει ποτέ στη μεγάλη οθόνη αν είχε περάσει η άποψη της συν-σκηνοθέτριας, Τζένιφερ Λι.

Μιλώντας στο Λος Άντζελες χθες το βράδυ, στα 15α ετήσια Βραβεία Δημοσιογραφίας Τέχνης και Ψυχαγωγίας, η Λι είπε ότι η πρώτη της παρατήρηση όταν είδε την αρχική εκδοχή της ταινίας ήταν: «Σκοτώστε τον χιονάνθρωπο».

Η Λι έκανε την αποκάλυψη μετά την αποδοχή του Βραβείου Διακεκριμένης Αφήγησης, ένα βραβείο, που της απονεμήθηκε από τον Τζος Γκαντ, τον ηθοποιό που έκανε τη φωνή του Όλαφ στην ταινία.

«Ο Τζος είναι ο Όλαφ», είπε η Λι, προσθέτοντας ότι δεν μιλά μεταφορικά. Εξήγησε ότι συμπεριλήφθηκε στην παραγωγή της ταινίας όταν το έργο ήταν ήδη υπό ανάπτυξη. 

Ευτυχώς, ένας «ύπουλος» animator είχε κάνει μια επεξεργασία του σεναρίου τριών σελίδων έχοντας στο μυαλό του τον Γκαντ.

Αυτό εντυπωσίασε τους παραγωγούς ενώ και η Λι βρήκε το ήρωα ακαταμάχητο. Και κάπως έτσι ο Όλαφ έγινε κινηματογραφικός ήρωας.

Τελικά η ταινία Frozen κέρδισε δύο Όσκαρ και σχεδόν 1,3 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Έγινε η πέμπτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών και η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις του 2013.

Ο Όλαφ από την πλευρά του είχε τη δική του προσωπική επιτυχία. Το 2017 ο χαρακτήρας απέκτησε τη δική του spin-off ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Olaf’s Frozen Adventure». Η πρωτότυπη ταινία μεταφράστηκε ακόμα και στα Μαορί.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM