Σε δημοπρασία πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ- Εκτέθηκε τελευταία φορά πριν 40 χρόνια

Σε δημοπρασία πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ που εθεάθη τελευταία φορά πριν 40 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie's.

Ο πίνακας με τίτλο «California» φυλάσσεται σε ιδιωτική συλλογή Ευρωπαίου συλλέκτη από το 1968 και εκτέθηκε τελευταία φορά δημόσια το 1979. Αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες στον οίκο δημοπρασιών και αναμένεται να παρουσιαστεί αρχικά στο Παρίσι και έπειτα στη Νέα Υόρκη ενώ θα επιστρέψει στο Λονδίνο για τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου. Η τιμή πώλησής του σύμφωνα με τις πληροφορίες υπολογίζεται στα 16 εκατομμύρια λίρες.

«Οι πίνακες με πισίνες του Ντέιβιντ Χόκνεϊ έχουν γίνει από τις πιο εμβληματικές και αγαπημένες εικόνες της εποχής μας» δήλωσε η Κάθριν Άρνολντ επικεφαλής μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης του οίκου δημοπρασιών. Ο εξαιρετικός αυτός πίνακας, δημιουργήθηκε λίγο μετά το πρώτο ταξίδι του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στο Λος Άντζελες το 1964, όπου «θαύμασε το λαμπρό φως και το αστικό τοπίο που μοιάζει με μωσαϊκό γεμάτο φωτεινές μπλε πισίνες», διευκρίνισε.

«Για τον Χόκνεϊ που μεγάλωσε στη βόρεια Αγγλία και σπούδασε στο Λονδίνο, που είχε κλονιστεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Καλιφόρνια πρέπει να ήταν σαν την Εδέμ, ένα όμορφο μέρος για να είσαι ελεύθερος και να απολαμβάνεις τη νεότητα», κατέληξε η Κάθριν Άρνολντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM