«Σαρώνουν» οι ΑΒΒΑ: Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ με το πρώτο τους άλμπουμ από το 1981

«Σαρώνουν» οι ΑΒΒΑ: Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ με το πρώτο άλμπουμ τους από το 1981 Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Το θρυλικό συγκρότημα από τη Σουηδία, οι ABBA, έκανε θριαμβευτική επιστροφή στα βρετανικά μουσικά τσαρτ σήμερα, καθώς εκτοξεύτηκε αμέσως στην πρώτη θέση, με το πρώτο άλμπουμ του εδώ και 40 χρόνια, το "Voyage".

Ο δίσκος είναι το γρηγορότερο σε πωλήσεις άλμπουμ αυτόν τον χρόνο, έγινε γνωστό από τη βρετανική Official Charts Company, με 204.000 πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Μονάχα άλλα τρία άλμπουμ έχουν ξεπεράσει τις 200.000 πωλήσεις την τελευταία δεκαετία: η Αντέλ με το «25», ο Εντ Σίραν με το «Divide» και οι One Direction με το «Midnight Memories».

«Είμαστε χαρούμενοι που οι θαυμαστές μας απόλαυσαν το νέο άλμπουμ μας όσο εμείς απολαύσαμε τη δημιουργία του», λένε οι ABBA σε μια ανακοίνωση. «Είμαστε πανευτυχείς που έχουμε ένα άλμπουμ στην κορυφή των τσαρτ ξανά!».

Το "Voyage" είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος από το «The Visitors» το 1981. Είναι το 10ο άλμπουμ των ABBA που γίνεται νούμερο ένα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη UK’s Official Charts Company, το σύνολο των πωλήσεων του "Voyage" αποτελείται από 90% κλασικά αντίγραφα, μεταξύ άλλων 29.000 σε βινύλιο, καθιστώντας το «την ταχύτερη σε πωλήσεις κυκλοφορία βινυλίου στον αιώνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM