Σακίρα: Ενώπιον της δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

Σακίρα: Ενώπιον της δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
EPA
0

Η Σακίρα εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο στη βορειοανατολική Ισπανία, καθώς κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα 2012-2014.

Η 42χρονη Σακίρα κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Εσπλούγες δε Λιομπρεγάτ, μιας μικρής πόλης στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, η Σακίρα απάντησε μονάχα στις ερωτήσεις του δικηγόρου της, όπως έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του δικαστηρίου. Η διάσημη τραγουδίστρια έφθασε στο δικαστήριο το πρωί και μπήκε από το πάρκινγκ του κτιρίου, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους αλλά και τους περίεργους, που είχαν κατακλύσει την είσοδο. Η ερμηνεύτρια επιτυχιών όπως το "Hips don't lie", το "Waka Waka" ή το "Loca" εθεάθη για λίγο από ένα παράθυρο.

Η εισαγγελία καταλογίζει στην τραγουδίστρια και σε έναν από τους συμβούλους της έξι ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής, που αφορούν μη καταβεβλημένους φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2012, το 2013 και το 2014. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σακίρα διαμένει στην Ισπανία από το 2011, τη χρονιά όπου η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ έγινε γνωστή, όμως είχε διατηρήσει τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες έως το 2015. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι έως το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της προερχόταν από τις διεθνείς περιοδείες της κι ότι δεν ζούσε περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, η προϋπόθεση βάσει της οποίας όφειλε να εγκαταστήσει τη φορολογική έδρα στη χώρα.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί επίσης την Κολομβιανή μουσικό ότι δεν κατέβαλε φόρους στην Ισπανία το 2011, ωστόσο τα αδικήματα που σχετίζονται με εκείνη τη χρονιά παραγράφηκαν. Η Σακίρα, με πωλήσεις δίσκων στα 60 και πλέον εκατομμύρια, διαμένει αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια της Βαρκελώνης, με τον Πικέ και τα δύο παιδιά τους που γεννήθηκαν το 2013 και το 2015. Η τραγουδίστρια και ο δικηγόρος της δεν έκαναν καμία δήλωση. Όμως, συνεργάτες της εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου όπου υπερασπίζονται την αθωότητά της υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη καταβάλει στις φορολογικές αρχές τα ποσά που απαιτούντο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM
Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτισμός / Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα με τη σημασία της μαλακής λάσπης, όμως με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε ώστε να περιγράφει γενικότερα κάτι χαμηλής αξίας
THE LIFO TEAM