Σακίρα: Ενώπιον της δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ

Σακίρα: Ενώπιον της δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή 14,5 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
EPA
0

Η Σακίρα εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο στη βορειοανατολική Ισπανία, καθώς κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα 2012-2014.

Η 42χρονη Σακίρα κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Εσπλούγες δε Λιομπρεγάτ, μιας μικρής πόλης στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, η Σακίρα απάντησε μονάχα στις ερωτήσεις του δικηγόρου της, όπως έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του δικαστηρίου. Η διάσημη τραγουδίστρια έφθασε στο δικαστήριο το πρωί και μπήκε από το πάρκινγκ του κτιρίου, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους αλλά και τους περίεργους, που είχαν κατακλύσει την είσοδο. Η ερμηνεύτρια επιτυχιών όπως το "Hips don't lie", το "Waka Waka" ή το "Loca" εθεάθη για λίγο από ένα παράθυρο.

Η εισαγγελία καταλογίζει στην τραγουδίστρια και σε έναν από τους συμβούλους της έξι ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής, που αφορούν μη καταβεβλημένους φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2012, το 2013 και το 2014. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σακίρα διαμένει στην Ισπανία από το 2011, τη χρονιά όπου η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ έγινε γνωστή, όμως είχε διατηρήσει τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες έως το 2015. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι έως το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων της προερχόταν από τις διεθνείς περιοδείες της κι ότι δεν ζούσε περισσότερους από έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, η προϋπόθεση βάσει της οποίας όφειλε να εγκαταστήσει τη φορολογική έδρα στη χώρα.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί επίσης την Κολομβιανή μουσικό ότι δεν κατέβαλε φόρους στην Ισπανία το 2011, ωστόσο τα αδικήματα που σχετίζονται με εκείνη τη χρονιά παραγράφηκαν. Η Σακίρα, με πωλήσεις δίσκων στα 60 και πλέον εκατομμύρια, διαμένει αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια της Βαρκελώνης, με τον Πικέ και τα δύο παιδιά τους που γεννήθηκαν το 2013 και το 2015. Η τραγουδίστρια και ο δικηγόρος της δεν έκαναν καμία δήλωση. Όμως, συνεργάτες της εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου όπου υπερασπίζονται την αθωότητά της υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη καταβάλει στις φορολογικές αρχές τα ποσά που απαιτούντο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM