Το «Ρέκβιεμ για το Τέλος του Έρωτα» αποθεωθηκε από κοινό και κριτικούς

Το «Ρέκβιεμ για το Τέλος του Έρωτα» αποθεωθηκε από κοινό και κριτικούς Facebook Twitter
0

Με μια καταιγίδα χειροκροτημάτων υποδέχτηκε το κοινό που κατέκλυσε την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026.

H αριστουργηματική performance-installation των Γιώργου Κουμεντάκη και Δημήτρη Παπαϊωάννου, που δημιουργήθηκε το 1995 –«για τους φίλους που χάθηκαν από AIDS»–, επέστρεψε σε μια νέα εκδοχή, για έναν κύκλο δώδεκα παραστάσεων στην Εθνική Λυρική Σκηνή, οι οποίες έγιναν sold out σε χρόνο ρεκόρ και απέσπασαν μαζικά εκτός από το χειροκρότημα των θεατών, αλλά και θερμές κριτικές.

Το «Ρέκβιεμ για το Τέλος του Έρωτα» αποθεωθηκε από κοινό και κριτικούς Facebook Twitter

Tο Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να παρουσιαστεί στο ιστορικό Théâtre du Châtelet. Η συμπαραγωγή με το Châtelet και η περιοδεία στο Παρίσι υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα είναι ένα από τα εμβληματικότερα έργα της πρώτης συνθετικής περιόδου του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη, με λιμπρέτο βασισμένο στο ποίημα «Λάζαρος» του Δημητρίου Καπετανάκη.

Το «Ρέκβιεμ για το Τέλος του Έρωτα» αποθεωθηκε από κοινό και κριτικούς Facebook Twitter

Ο κορυφαίος διεθνής Έλληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής έδωσε νέα πνοή στο σπαρακτικό έργο του Γιώργου Κουμεντάκη, αναδεικνύοντας τις σπάνιες ποιότητες της μουσικής και επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητά του. Ερμήνευσαν οι σολίστ μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ, το χορωδιακό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ Ensemble και οι υψίφωνοι Ντιάνα Νοσίρεβα και Ξένια Ντορόντοβα.

Ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης, χορογράφος και εικαστικός δημιουργός Δημήτρης Παπαϊωάννου, ξαναδουλεύοντας το Ρέκβιεμ στη μεγάλη κλίμακα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνδιαλέγεται με τις έννοιες της πτώσης και της φθαρτής διάστασης της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από τα σώματα και την ερμηνεία των πενήντα σπουδαίων περφόρμερ.

Το «Ρέκβιεμ για το Τέλος του Έρωτα» αποθεωθηκε από κοινό και κριτικούς Facebook Twitter

Επόμενες παραστάσεις:

 27, 28, 29, 30 Ιανουαρίου 2026 – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Αθήνα

Νοέμβριος 2027 – Théâtre du Châtelet, Παρίσι

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Πολιτισμός / Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ψηφιοποιεί χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι προστέθηκαν στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας το 1967. Έκτοτε για περισσότερα από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους
THE LIFO TEAM