«Ρατσιστής και ηλίθιος»: Η Lady Gaga επιτίθεται στον Τραμπ για τον Τζορτζ Φλόιντ

«Ρατσιστής και ηλίθιος»: Η Lady Gaga επιτίθεται στον Τραμπ για τον Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
0

Ένα οργισμένο μήνυμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «ρατσιστή και ηλίθιο», δημοσίευσε η Lady Gaga με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σε ένα μακροσκελές και συναισθηματικά φορτισμένο ποστ στο Instagram, η διάσημη τραγουδίστρια, απευθυνόμενη στους εκατομμύρια θαυμαστές της, μίλησε για την «επική τραγωδία που ορίζει την χώρα μας».

«Έχω πολλά να πω γι' αυτό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι πως φοβάμαι να πω ο,τιδήποτε θα πυροδοτήσει περισσότερη οργή, παρόλο που αυτό είναι ακριβώς το δικαιολογημένο συναίσθημα. Δεν θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βοηθήσω να βρεθεί λύση. Νιώθω εξοργισμένη με τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ όπως και με εκείνους τόσων πολλών μαύρων ανθρώπων, που εδώ και εκατοντάδες χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, που αφαιρέθηκαν ως αποτέλεσμα συστηματικού ρατσισμού και ενός διεφθαρμένου συστήματος που το υποστηρίζει», ανέφερε. 

Και συνεχίζει: «Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν σιωπήσει για πολύ καιρό και αυτή η σιωπή αποδεικνύεται θανάσιμη ξανά και ξανά. Και ό,τι κι αν κάνουν για να διαμαρτυρηθούν, ακόμη δεν έχουν δει συμπόνοια από τους ηγέτες, που υποτίθεται πως πρέπει να τους προστατεύουν. Καθημερινά οι άνθρωποι στην Αμερική είναι ρατσιστές, είναι γεγονός».

Η Lady Gaga συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διάσημους καλλιτέχνες που έχουν απαιτήσει δημοσίως δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον 46χρονο Αφρικανό που πέθανε κατά την βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό, ο οποίος τον πατούσε στο λαιμό για σχεδόν 9 λεπτά.

Στρέφοντας τα βέλη της στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η Lady Gaga σημείωσε πως «ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής, το γνωρίζουμε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα. Δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο παρά άγνοια και προκατάληψη ενώ συνεχίζουν να χάνονται ζωές μαύρων», κατά την προεδρική θητεία του. 

«Τροφοδοτεί ένα σύστημα που ήδη έχει τις ρίζες του στον ρατσισμό, την ρατσιστική δραστηριότητα, και όλοι μπορούμε να δούμε τι γίνεται. Είναι καιρός για αλλαγή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας εδώ και καιρό», καταλήγει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM