Πυρίμαχο αντίτυπο του «The Handmaid's Tale» δημοπρατήθηκε για 130.000 δολάρια

Πυρίμαχο αντίτυπο του «The Handmaid's Tale» δημοπρατήθηκε για 130.000 δολάρια Facebook Twitter
0

Ένα πυρίμαχο αντίτυπο του βιβλίου «The Handmaid's Tale» της Μάργκαρετ Άτγουντ πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Sotheby's έναντι 130.000 δολαρίων.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Sotheby's, θα διατεθούν στον αγώνα ενάντια στις πρακτικές απαγόρευσης βιβλίων.

Ενώ το φάντασμα της λογοκρισίας βιβλίων πλανάται ακόμα πάνω από τις ΗΠΑ , με βιβλιοθήκες να λαμβάνουν αιτήματα αποκλεισμού από «θιγμένους» και «θορυβημένους» πολίτες που ζητούν περιορισμούς στην πρόσβαση ορισμένων τίτλων, ο οργανισμός PEN America, που  υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης στις ΗΠΑ, προωθεί διεθνώς τη λογοτεχνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Το άκαυστο βιβλίο 384 σελίδων αποτελείται κυρίως από Cinefoil, ένα ειδικά επεξεργασμένο προϊόν αλουμινίου.

«Σε όλο τον κόσμο, τα βιβλία αμφισβητούνται, απαγορεύονται, ακόμη και καίγονται. Έτσι δημιουργήσαμε μια ειδική έκδοση ενός βιβλίου που αμφισβητείται και απαγορεύεται εδώ και δεκαετίες» σημειώνει ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House.

Τυπωμένη και δεμένη σε πυρίμαχα υλικά, η έκδοση «έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει αυτή τη ζωτικής σημασίας ιστορία και να στέκεται ως ένα ισχυρό σύμβολο ενάντια στη λογοκρισία.»

Το δυστοπικό μυθιστόρημα, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1996, ακολουθεί την ιστορία της Offred, μιας υπηρέτριας στη «Δημοκρατία της Γκιλεάδ», ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στο οποίο ο μόνος ρόλος που προορίζεται για αυτήν, είναι να γίνει σεξουαλική «υπηρέτρια» για να αυξηθεί ο πληθυσμός της γης. 

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζει αυτή την απίστευτη έκδοση του βιβλίου, η ίδια η συγγραφέας φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα φλογοβόλο που στρέφεται απευθείας στο βιβλίο, το οποίο δεν παθαίνει απολύτως τίποτα

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM