Πυρίμαχο αντίτυπο του «The Handmaid's Tale» δημοπρατήθηκε για 130.000 δολάρια

Πυρίμαχο αντίτυπο του «The Handmaid's Tale» δημοπρατήθηκε για 130.000 δολάρια Facebook Twitter
0

Ένα πυρίμαχο αντίτυπο του βιβλίου «The Handmaid's Tale» της Μάργκαρετ Άτγουντ πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Sotheby's έναντι 130.000 δολαρίων.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Sotheby's, θα διατεθούν στον αγώνα ενάντια στις πρακτικές απαγόρευσης βιβλίων.

Ενώ το φάντασμα της λογοκρισίας βιβλίων πλανάται ακόμα πάνω από τις ΗΠΑ , με βιβλιοθήκες να λαμβάνουν αιτήματα αποκλεισμού από «θιγμένους» και «θορυβημένους» πολίτες που ζητούν περιορισμούς στην πρόσβαση ορισμένων τίτλων, ο οργανισμός PEN America, που  υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης στις ΗΠΑ, προωθεί διεθνώς τη λογοτεχνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Το άκαυστο βιβλίο 384 σελίδων αποτελείται κυρίως από Cinefoil, ένα ειδικά επεξεργασμένο προϊόν αλουμινίου.

«Σε όλο τον κόσμο, τα βιβλία αμφισβητούνται, απαγορεύονται, ακόμη και καίγονται. Έτσι δημιουργήσαμε μια ειδική έκδοση ενός βιβλίου που αμφισβητείται και απαγορεύεται εδώ και δεκαετίες» σημειώνει ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House.

Τυπωμένη και δεμένη σε πυρίμαχα υλικά, η έκδοση «έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει αυτή τη ζωτικής σημασίας ιστορία και να στέκεται ως ένα ισχυρό σύμβολο ενάντια στη λογοκρισία.»

Το δυστοπικό μυθιστόρημα, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1996, ακολουθεί την ιστορία της Offred, μιας υπηρέτριας στη «Δημοκρατία της Γκιλεάδ», ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στο οποίο ο μόνος ρόλος που προορίζεται για αυτήν, είναι να γίνει σεξουαλική «υπηρέτρια» για να αυξηθεί ο πληθυσμός της γης. 

Σε ένα βίντεο που παρουσιάζει αυτή την απίστευτη έκδοση του βιβλίου, η ίδια η συγγραφέας φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα φλογοβόλο που στρέφεται απευθείας στο βιβλίο, το οποίο δεν παθαίνει απολύτως τίποτα

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM