Pop – up πρώτη παρουσίαση της Art Athina 2021, στο Παλλάς, τον Ιούνιο

Pop – up πρώτη παρουσίαση της Art Athina 2021 στο Παλλάς τον Ιούνιο Facebook Twitter
Η παρουσίαση των έργων θα γίνει στα φουαγέ του θεάτρου Παλλάς. Φωτο του Θανάση Καρατζά από τα εγκαίνια της Art Athina 2019.
0

Μια πρώτη παρουσίαση στα φουαγέ του θεάτρου Παλλάς θα κάνει η Αrt Athina 2021.

Η παρουσίαση των έργων θα γίνει στα φουαγέ του θεάτρου και έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Στην pop-up αυτή πρεμιέρα της μεγάλης διοργάνωσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και της καλλιτεχνική ομάδα της Art Athina θα πάρουν μέρος με ένα έργο όλες οι γκαλερί που συμμετέχουν, όπως και κάποιες του εξωτερικού.

Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το μόνο κομμάτι της Art-Athina με φυσική παρουσία του φιλότεχνου κοινού και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως και η διοργάνωση του 2020, έτσι και η φετινή θα γίνει διαδικτυακά το φθινόπωρο του 2021. Ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα θα είναι εγκατεστημένος σε μια ψηφιακή πλατφόρμα ανοιχτή προς όλους, προσβάσιμη μέσω διαδικτύου.

Το πιο πιθανό είναι ότι και φέτος σε μια εβδομάδα δράσεων για τις ελληνικές αίθουσες τέχνης οι γκαλερί θα μπορούν να εκθέσουν στους φυσικούς χώρους τους τα έργα που θα παρουσιάσουν διαδικτυακά.

Υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Αthina, Σταματίας Δημητρακοπούλου, οι αίθουσες τέχνης θα παρουσιάζουν το ψηφιακό τους περίπτερο μέσα από μια εύχρηστη πλατφόρμα, που θα τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν τα έργα των καλλιτεχνών τους με το κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Η πλατφόρμα θα χαρακτηρίζεται από ευκρίνεια και θα επιτρέπει στον επισκέπτη να μεγεθύνει στις λεπτομέρειες των έργων και να αντλεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή video, ηχητικών εγκαταστάσεων και έργων ψηφιακής τέχνης.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM