Μια πρώτη παρουσίαση στα φουαγέ του θεάτρου Παλλάς θα κάνει η Αrt Athina 2021.

 

Η παρουσίαση των έργων θα γίνει στα φουαγέ του θεάτρου και έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 

Στην pop-up αυτή πρεμιέρα της μεγάλης διοργάνωσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και της καλλιτεχνική ομάδα της Art Athina θα πάρουν μέρος με ένα έργο όλες οι γκαλερί που συμμετέχουν, όπως και κάποιες του εξωτερικού.

 

Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το μόνο κομμάτι της Art-Athina με φυσική παρουσία του φιλότεχνου κοινού και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Όπως και η διοργάνωση του 2020, έτσι και η φετινή θα γίνει διαδικτυακά το φθινόπωρο του 2021. Ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα θα είναι εγκατεστημένος σε μια ψηφιακή πλατφόρμα ανοιχτή προς όλους, προσβάσιμη μέσω διαδικτύου.

 

Το πιο πιθανό είναι ότι και φέτος σε μια εβδομάδα δράσεων για τις ελληνικές αίθουσες τέχνης οι γκαλερί θα μπορούν να εκθέσουν στους φυσικούς χώρους τους τα έργα που θα παρουσιάσουν διαδικτυακά.

 

Υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Αthina, Σταματίας Δημητρακοπούλου, οι αίθουσες τέχνης θα παρουσιάζουν το ψηφιακό τους περίπτερο μέσα από μια εύχρηστη πλατφόρμα, που θα τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν τα έργα των καλλιτεχνών τους με το κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Η πλατφόρμα θα χαρακτηρίζεται από ευκρίνεια και θα επιτρέπει στον επισκέπτη να μεγεθύνει στις λεπτομέρειες των έργων και να αντλεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή video, ηχητικών εγκαταστάσεων και έργων ψηφιακής τέχνης.