Πίθηκοι, υγιεινή διατροφή και πτεροδάκτυλοι στους κινηματογράφους από αύριο

Πίθηκοι, υγιεινή διατροφή και πτεροδάκτυλοι στους κινηματογράφους από αύριο Facebook Twitter
Η ταινία που ξεχωρίζει αυτή την Πέμπτη είναι αναμφίβολα το Κingdom of the Planet of the Apes.
0

Η ταινία που ξεχωρίζει αυτή την Πέμπτη είναι αναμφίβολα το Κingdom of the Planet of the Apes, μια χαλαρή συνέχεια της απρόσμενα καλής και ευπρόσδεκτα παλιομοδίτικης τριλογίας που ανανέωσε το ενδιαφέρον για ένα franchise της πρώην Fox που έμοιαζε να έχει μπει στο ψυγείο δια παντός, μετά την αρνητική υποδοχή του ριμέικ του Τιμ Μπάρτον.

Με τον Ματ Ριβς να έχει αναχωρήσει για την Γκόθαμ Σίτι, το δύσκολο έργο της διατήρησης της σειράς σε ένα συγκεκριμένο ποιοτικό επίπεδο αναλαμβάνει ο Γουές Μπολ, η δουλειά του οποίου στα Μaze Runner δεν αποτελεί ακριβώς τον καλύτερο οιωνό.

Για πιο σινεφίλ διαθέσεις, κυκλοφορεί στις αίθουσες το Club Zero της Τζέσικα Χάουζνερ, μια σάτιρα της σύγχρονης μανίας για «υγιεινή» διατροφή, που οδηγεί σε όλο και πιο περίεργες διατροφικές συνθήκες.

Πίθηκοι, υγιεινή διατροφή και πτεροδάκτυλοι στους κινηματογράφους από αύριο Facebook Twitter
Club Zero της Τζέσικα Χάουζνερ.

Κριτική και κοινό περίμεναν περισσότερα από τη Χάουζνερ μετά το Lourdes, το Club Zero μάλλον δεν αποτελεί την μεγάλη επιστροφή στη φόρμα, αλλά, σύμφωνα με όσα γράφονται, φαίνεται να είναι καλύτερο από την κολοσσιαία αστοχία του Little Joe.

Τo Τimescape: Back to the Dinosaurs απευθύνει κάλεσμα στο οικογενειακό κοινό, επιχειρώντας να υποστηρίξει ένα θέαμα στηριγμένο στην εξερεύνηση και στην παιδική περιέργεια, το οποίο τα μεγάλα στούντιο έχουν εγκαταλείψει. Δυστυχώς, δεν διαθέτει ούτε τον προϋπολογισμό, αλλά ούτε και το μεράκι για να το υποστηρίξει.

Τέλος, οι φαν των anime θα μπορέσουν να δουν στη μεγάλη οθόνη το νέο κινηματογραφικό επεισόδιο μιας δημοφιλούς σειράς του είδους, το Detective Conan: Black Iron Submarine.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στινγκ: Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν δεν έχουν πια κάτι να χτίσουν με τα χέρια τους;

Πολιτισμός / Στινγκ: Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν δεν έχουν πια κάτι να χτίσουν με τα χέρια τους;

Με αφορμή την επιστροφή του μιούζικαλ The Last Ship στο West End, ο Στινγκ μίλησε για τη χαμένη περηφάνια των ναυπηγείων, την αποβιομηχάνιση και την ανδρική ενέργεια που, χωρίς κατεύθυνση, μπορεί να γίνεται τοξική.
THE LIFO TEAM
Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Η τραγουδίστρια μίλησε για τα σχόλια γύρω από τις εμφανίσεις της και είπε ότι τα κορίτσια μεγαλώνουν με την ιδέα πως φταίνε τα ίδια αν οι άνδρες σεξουαλικοποιούν το σώμα τους.
THE LIFO TEAM
Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Πολιτισμός / Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Ο ηθοποιός έστειλε επιστολή υπέρ του Καρλ Ρινς, σκηνοθέτη του 47 Ronin, ο οποίος πήρε εκατομμύρια από το Netflix για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Καλεσμένος στο podcast της Μισέλ Ομπάμα και του Κρεγκ Ρόμπινσον, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μίλησε για την AI στο Χόλιγουντ και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή».
THE LIFO TEAM
Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Πολιτισμός / Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Στο Venezuelan Youth, η Silvana Trevale φωτογραφίζει παιδιά και εφήβους στη Βενεζουέλα μακριά από τα συνηθισμένα κλισέ της κρίσης: μέσα στην ομορφιά, την αγωνία, την πρόωρη ενηλικίωση και την επιθυμία μιας γενιάς να μη χαθεί.
THE LIFO TEAM
Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Πολιτισμός / Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο House of Nisaba του Moderna Museet, ο Soufiane Ababri επιστρέφει στο προσκήνιο με μια ζωγραφική φτιαγμένη από κρεβάτια, χρωματιστά μολύβια, queer σώματα, ανδρική ευαλωτότητα και μετα-αποικιακή μνήμη.
THE LIFO TEAM
Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Πολιτισμός / Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Στο νέο μυθιστόρημα της Meena Kandasamy, μια γυναίκα βλέπει το πρόσωπό της να κυκλοφορεί σε ένα ψεύτικο sex tape. Το Fieldwork as a Sex Object μιλά για deepfakes, online διαπόμπευση και τη μισογυνική βία της ψηφιακής εποχής.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Ο Γουίλεμ Νταφόε συμμετέχει στις 24 Ιουνίου, στο SNF Nostos 2026, σε σκηνική ανάγνωση του «Εχθρού του Λαού» του Ίψεν, ενός έργου για την αλήθεια που γίνεται απειλή όταν συγκρούεται με την εξουσία, το χρήμα και την κοινή γνώμη.
THE LIFO TEAM
Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Πολιτισμός / Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Με αφορμή την επανακυκλοφορία σπάνιων εικόνων από τη φωτογράφηση της Vogue στη Villa Ponti, ξανανοίγει η ιστορία της εντυπωσιακής συλλογής έργων του Φράνσις Μπέικον που είχαν η Σοφία Λόρεν και ο Κάρλο Πόντι: ένα σπίτι όπου το ιταλικό glamour, η οικογένεια, η αγορά τέχνης και τα παραμορφωμένα σώματα του Μπέικον έζησαν για λίγο μαζί.
THE LIFO TEAM