Πίνακας 400 ετών εντοπίστηκε σε αποθήκη στην Αυστραλία - Μπορεί να αξίζει εκατομμύρια

Πίνακες 400 ετών εντοπίστηκε σε αποθήκη στην Αυστραλία - Μπορεί να αξίζει εκατομμύρια Facebook Twitter
Φωτ.: National Trust of Australia
0

Πίνακας 400 ετών ανακαλύφθηκε σε αποθήκη στην Αυστραλία και ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να αξίζει εκατομμύρια δολάρια. 

Το έργο τέχνης, που ονομάζεται «Still Life», φυλασσόταν για πολλά χρόνια σε χώρο που πλέον έχει μετατραπεί σε μουσείο.  

Ο πολύτιμος πίνακας του 17ου αιώνα, που χρονολογείται στην ολλανδική χρυσή εποχή, αποκαλύφθηκε ανάμεσα σε μια συλλογή 60.000 τεμαχίων αφότου το κτίριο και το περιεχόμενό του δόθηκαν στο National Trust of Australia.

«Είναι μια σπάνια και εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή» δήλωσε ο Julian Bickersteth, συντονιστής του έργου και διευθύνων σύμβουλος της International Conservation Services, της εταιρείας που αναλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης.

Πρόκειται για μία απεικόνιση δείπνου και φαίνεται να ανήκει στον Gerret Willemsz. Heda, γιο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Willem Claesz. Heda, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγάλους δασκάλους της ολλανδικής χρυσής εποχής.

Ωστόσο, η προέλευσή του είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η υπογραφή του Gerrit Willemsz. Heda είναι αρκετά παρόμοια με αυτή του πατέρα του και έως το 1945 πολλά έργα του είχαν αποδοθεί σε εκείνον. Μπορεί, ακόμα, να είναι και αποτέλεσμα συνεργασίας πατέρα και γιου. 

Πίνακας 400 ετών εντοπίστηκε σε αποθήκη στην Αυστραλία - Μπορεί να αξίζει εκατομμύρια Facebook Twitter

Ένα εύρημα εκατομμυρίων

Τα έργα του Willem Claesz. Heda κοστολογούνται, συνήθως, μεταξύ 3 - 4 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν έχει εκτιμηθεί ακριβώς η αξία του συγκεκριμένου πίνακα. 

«Το να βρεις έναν αυθεντικό πίνακα του 17ου αιώνα σε αποθήκη στο National Trust ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό, με άφησε άφωνη» δήλωσε η υπεύθυνη των συλλογών του National Trust, Rebecca Pinchin.

Η προέλευση του πίνακα

Είναι πιθανό ότι το έργο τέχνης να ανήκε στον Alfred Fairfax, ανιψιό του James Fairfax, ιδρυτή της Sydney Morning Herald. 

Είχε αγοράσει το κτίριο το 1868, σε μία εποχή που οι ολλανδικοί πίνακες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς σε δημοπρασίες. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ