Πέθανε σε ηλικία 108 ετών στη Νέα Υόρκη ο γηραιότερος μπαρμπέρης του κόσμου

Πέθανε σε ηλικία 108 ετών στη Νέα Υόρκη ο γηραιότερος μπαρμπέρης του κόσμου Facebook Twitter
Ο Άντονι Μαντσινέλι μόλις πέρσι είχε παραχωρήσει στο μπαρμπέρικό του στη Νέα Υόρκη συνέντευξη στους New York Times στην οποία δήλωνε ότι δεν υπάρχει κάποιο κούρεμα που να υπήρξε της μόδας εδώ και έναν αιώνα περίπου και να μην το έχει «κάνει» σε πελάτη του (φωτο: Andrew Seng / The New York Times)
0

Ο Άντονι Μαντσινέλι δούλευε στο κουρείο του μέχρι και λίγο καιρό πριν πεθάνει σε ηλικία 108 ετών. Πριν από δώδεκα χρόνια, όταν ήταν ακόμα «μόλις» 96, είχε ήδη αναγνωριστεί από το Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος εργαζόμενος μπαρμπέρης στον κόσμο.

Ο Άντονι Μαντσινέλι μόλις πέρσι είχε παραχωρήσει στο μπαρμπέρικό του στη Νέα Υόρκη συνέντευξη στους New York Times στην οποία δήλωνε ότι δεν υπάρχει κάποιο κούρεμα που να υπήρξε της μόδας εδώ και έναν αιώνα περίπου και να μην το έχει «κάνει» σε πελάτη του: «Όλα τα έχω κόψει, μακριά μαλλιά, κοντά μαλλιά, το "shag", το "Buster Brown", το "στρατιωτικό», ίσιες μπούκλες, περαμανάντ, τα πάντα. Έχω αυτή τη στιγμή πελάτες από τέσσερεις διαφορετικές γενιές – τον πατέρα, τον παππού, τον προπάππου».

Γεννημένος σε ένα χωριό κοντά στη Νάπολη το 1911, ο Μαντσινέλι μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική σε ηλικία 8 ετών και από μικρός είχε δείξει κλίση στην τέχνη του κουρέα για να ανοίξει τελικά το πρώτο δικό του μπαρμπέρικο στα τέλη της δεκαετίας του '20 στη Νέα Υόρκη.

Έκτοτε δεν άφησε ποτέ το μαγαζί εκτός από το διάστημα που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πριν από έντεκα χρόνια – σε ηλικία ακόμα 96 ετών – αναγνωρίστηκε από το Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος εργαζόμενος μπαρμπέρης στον κόσμο.

Πέθανε σε ηλικία 108 ετών στη Νέα Υόρκη ο γηραιότερος μπαρμπέρης του κόσμου Facebook Twitter
Ο Άντριου Μαντσινέλι πέρσι στο κουρείο του (φωτο: Andrew Seng / The New York Times

Ο Άντονι Μαντσινέλι πέθανε από πριν μερικές μέρες στο σπίτι του στις όχθες του ποταμού Χάντσον. Ήταν 108 ετών και σύμφωνα με τον (82χρονο) γιο του, η αιτία θανάτου ήταν καρκίνος της κάτω γνάθου. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του, είχε πειστεί με τα χίλια ζόρια να «πάρει σύνταξη» και να εγκαταλείψει το κουρείο.

«Δεν είχε πάρει ποτέ ούτε ένα χάπι στη ζωή του», δήλωσε ο γιος του. «Τα τελευταία χρόνια, τον έπαιρναν από πίσω άνθρωποι στο δρόμο και ζητούσαν επίμονα να τους πει το μυστικό της μακροζωίας του. Εκείνος έδειχνε απλά προς τον ουρανό».

Με στοιχεία από τους New York Times

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ