Πέθανε ο Πάολο Ταβιάνι

Πέθανε ο Πάολο Ταβιάνι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Πάολο Ταβιάνι, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Βιτόριο, έγραψαν ιστορία στον ιταλικό κινηματογράφο. 

Ο Πάολο Ταβιάνι πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Ρώμης, έπειτα από σύντομη ασθένεια. υπήρξε σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και συγγραφέας. Ο αδελφός του, Βιτόριο, πέθανε το 2018, στα 88 του χρόνια. 

Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα των αδελφών Ταβιάνι είναι το «Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα» (1972), το «Αλονζανφάν»- που γυρίστηκε δυο χρόνια αργότερα με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Λάουρα Μπέτι και Λέα Μασάρι- και το «Πατέρας Αφέντης» (1977), που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Οι αδελφοί Ταβιάνι βραβεύθηκαν με τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2012, για το «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει», στο οποίο έπαιζαν κρατούμενοι των φυλακών της Ρώμης.

«Οι αδελφοί Ταβιάνι συνεργάστηκαν με απόλυτη αρμονία, τόσο που ήταν αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς τις σκηνές που γύρισε ο Πάολο από εκείνες του Βιτόριο», επισημαίνει η La Repubblica, σημειώνοντας ότι «κινήθηκαν με απόλυτη άνεση σε όλα τα είδη του κινηματογράφου: με έμπνευση από την επικαιρότητα, την Ιστορία (συχνά με μεταφορική σημασία) και τη λογοτεχνία». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM