Πέντε ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν για σεξουαλικά εγκλήματα

Πέντε ακόμη γυναίκες κατηγορούν τον σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν για σεξουαλικά εγκλήματα Facebook Twitter
0

Πέντε ακόμη γυναίκες στρέφονται κατά του σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν τον οποίο κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και σχετικής φύσεως εγκλήματα.

Με την νέα αυτή προσθήκη ο αριθμός των γυναικών που δημοσίως στρέφονται κατά του γάλλου σκηνοθέτη ανέρχεται σε εννέα.

Μετά από έρευνα από τη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, πρώην βοηθός του Μπεσόν δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική σχέση με τον σκηνοθέτη, καθώς επίσης και πως δέχτηκε συχνές σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η βοηθός, η οποία ακόμη δεν έχει κατονομαστεί, ισχυρίζεται ότι είχε αποκαλύψει τι συνέβαινε εκείνη την εποχή στους συναδέλφους της. 

Δύο φοιτήτριες στη σχολή του Μπεσόν στο στούντιο Cité du Cinéma και μια πρώην υπάλληλος του σκηνοθέτη στο EuropaCorp καταγγέλλουν επίσης ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τον Μάιο, ο Μπεσόν ανακρίθηκε από την αστυνομία σε σχέση με μια κατηγορία βιασμού από την ηθοποιό Σαντ βαν Ρόι ενώ μια ακόμη έρευνα ισχυριζόταν πως είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε τρεις ακόμη γυναίκες.

Ο Μπεσόν αρνείται τον ισχυρισμό του βιασμού, λέγοντας ότι ήταν «φανταστικές κατηγορίες», αλλά δεν έχει ακόμη απαντήσει σχετικά με τους νέους ισχυρισμούς.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Κατά την περίοδο της Κατοχής και της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα, το δαχτυλίδι εκλάπη από το Μουσείο, μαζί με εκατοντάδες αρχαιότητες, στην πλειονότητά τους νομίσματα και κοσμήματα, που ακόμα αγνοούνται.
THE LIFO TEAM
Ένας ναός στη μνήμη των νεκρών του κορωνοϊού στη Βρετανία θα πυρποληθεί το Σάββατο 28 Μάϊου

Πολιτισμός / Ένας ναός στη μνήμη των νεκρών του κορωνοϊού στη Βρετανία θα πυρποληθεί το Σάββατο 28 Μάϊου

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το κοινό θα ενθαρρύνεται να δωρίσει λέξεις, αντικείμενα ή αναμνηστικά για να κοσμήσουν τους τοίχους και τους ενδιάμεσους χώρους.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ