Πειραματικός Ζεμέκις, Τίλντα Σουίντον και Kraven από αύριο στους κινηματογράφους

Πειραματικός Ζεμέκις, Τίλντα Σουίντον και Kraven από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το «Here» του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι η πιο φιλόδοξη (σε επίπεδο αισθητικής) ταινία του 2024.
0

Το Here του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι η πιο φιλόδοξη (σε επίπεδο αισθητικής) ταινία του 2024.

Φαντάζει θεατρικό στη σύλληψη, στην πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα κινηματογραφικό, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι το κάδρο του σινεμά είναι το μέρος που σχεδίασε ο άνθρωπος ώστε να μπορεί να αλλάξει εντός του τον τρόπο λειτουργίας του πραγματικού χρόνου. Κατά το πρώτο ημίωρο νομίζεις ότι μπήκες σε arthouse δημιουργία, αλλά η ανάγκη του να προσφέρει θαλπωρή αλά «Φόρεστ Γκαμπ» εξασφαλίζει την προσβασιμότητά του. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

Το Lord of the Rings: War of the Rohirrim προσπαθεί ατυχώς να φορέσει το κουστούμι του anime σε μια περιπέτεια της Μέσης Γης, ενώ στο Kraven the Hunter ο ταλαντούχος Τζέι Σι Τσάντορ αποτυγχάνει να φέρει κάτι φρέσκο στο υπερηρωικό σινεμά, μα τουλάχιστον η ταινία του δεν έχει τίποτε προσβλητικό.

Το αυτό ισχύει και για το παιδικό animation Super Santa, όπου ο Άγιος Βασίλης φαντασιώνεται πως είναι υπερήρωας.

Πειραματικός Ζεμέκις, Τίλντα Σουίντον και Kraven από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
To μετα-αποκαλυπτικό μιούζικαλ «The End».

Ο Τζόσουα Οπενχάιμερ, υπεύθυνος για δύο σοκαριστικά, σπουδαία ντοκιμαντέρ, το Act of Killing και το Look of Silence, κάνει στροφή στο σινεμά μυθοπλασίας με το The End, ένα μετα-αποκαλυπτικό μιούζικαλ που συναγωνίζεται την Εmilia Perez για τον τίτλο της πιο φευγάτης φετινής κατάθεσης στο είδος.

Στο Dirty Angels ο βετεράνος Μάρτιν Κάμπελ (The Mask of Zorro, Casino Royale) σκηνοθετεί την Εύα Γκριν και την Μαρία Μπακάλοβα σε μιλιταριστική περιπέτεια.

Τέλος, στο Wisdom of Happiness ο Δαλάι Λάμα απευθύνεται στο κοινό αυτοπροσώπως, σε ένα κινηματογραφικό κήρυγμα ευγενών προθέσεων, που αξιοποιεί τα πορίσματα και τα διδάγματα της μέχρι τώρα πορείας του ώστε να γαληνέψει όποιον το χρειάζεται.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM