Όσκαρ 2025: Νέα αναβολή στις υποψηφιότητες, μετά τις φωτιές στο Λος Άντζελες

Όσκαρ 2025: Νέα αναβολή στις υποψηφιότητες, μετά τις φωτιές στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανέβαλε ξανά την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2025, μετά τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται σε όλο το Λος Άντζελες. Επίσης, ακύρωσε το ετήσιο γεύμα των υποψηφίων, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Η οργανωτική αρχή των Όσκαρ 2025 δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα παρατείνει και πάλι την περίοδο ψηφοφορίας, αυτή τη φορά μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν τώρα στις 23 Ιανουαρίου στις 5:30 π.μ. ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ. Οι υποψηφιότητες επρόκειτο αρχικά να αποκαλυφθούν την Παρασκευή, αλλά η ακαδημία ανακοίνωσε μια αρχική καθυστέρηση μερικών ημερών την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον αντίκτυπο των πυρκαγιών και τις βαθιές απώλειες που υπέστησαν τόσοι πολλοί στην κοινότητά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ακαδημίας, Bill Kramer, και η πρόεδρος, Janet Yang, σε δήλωση.

«Λόγω των πυρκαγιών που εξακολουθούν να είναι ενεργές στην περιοχή του Λος Άντζελες, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να παρατείνουμε την περίοδο ψηφοφορίας μας και να μεταφέρουμε την ημερομηνία της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων μας για να δώσουμε επιπλέον χρόνο στα μέλη μας», συνεχίζει η δήλωση.

Το γεύμα της ακαδημίας, όπου λαμβάνεται η ετήσια εικόνα των υποψηφίων της χρονιάς, θα ακυρωθεί για δεύτερη φορά από τότε που εφαρμόστηκε το 1982. (Η πρώτη φορά ήταν το 2021, λόγω της πανδημίας). Τα Επιστημονικά και Τεχνικά Βραβεία, που είχαν προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου, θα επαναπρογραμματιστούν σε μια απροσδιόριστη ακόμη, μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Καθώς θέλουμε να είμαστε ευαίσθητοι στις υποδομές και τις ανάγκες στέγασης της περιοχής αυτές τις επόμενες εβδομάδες, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα έχουν την υποστήριξη ο κλάδος μας», αναφέρθηκε σχετικά.

Η τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.

Η ακαδημία πρόσθεσε ότι ανυπομονεί «να τιμήσει τους εργάτες της πρώτης γραμμής μας που βοήθησαν στις πυρκαγιές, να αναγνωρίσει αυτούς που επλήγησαν και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην ακαδημία για να στηρίξουν τις προσπάθειες ανακούφισης».

Ξεχωριστά, η Ακαδημία Ηχογράφησης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα Grammys θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί, στις 2 Φεβρουαρίου, και ότι η τηλεοπτική μετάδοση, στο CBS, θα τιμήσει επίσης όσους συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από The New York Times

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM