Όσκαρ 2025: Νέα αναβολή στις υποψηφιότητες, μετά τις φωτιές στο Λος Άντζελες

Όσκαρ 2025: Νέα αναβολή στις υποψηφιότητες, μετά τις φωτιές στο Λος Άντζελες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανέβαλε ξανά την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2025, μετά τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται σε όλο το Λος Άντζελες. Επίσης, ακύρωσε το ετήσιο γεύμα των υποψηφίων, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Η οργανωτική αρχή των Όσκαρ 2025 δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα παρατείνει και πάλι την περίοδο ψηφοφορίας, αυτή τη φορά μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν τώρα στις 23 Ιανουαρίου στις 5:30 π.μ. ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ. Οι υποψηφιότητες επρόκειτο αρχικά να αποκαλυφθούν την Παρασκευή, αλλά η ακαδημία ανακοίνωσε μια αρχική καθυστέρηση μερικών ημερών την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον αντίκτυπο των πυρκαγιών και τις βαθιές απώλειες που υπέστησαν τόσοι πολλοί στην κοινότητά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ακαδημίας, Bill Kramer, και η πρόεδρος, Janet Yang, σε δήλωση.

«Λόγω των πυρκαγιών που εξακολουθούν να είναι ενεργές στην περιοχή του Λος Άντζελες, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να παρατείνουμε την περίοδο ψηφοφορίας μας και να μεταφέρουμε την ημερομηνία της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων μας για να δώσουμε επιπλέον χρόνο στα μέλη μας», συνεχίζει η δήλωση.

Το γεύμα της ακαδημίας, όπου λαμβάνεται η ετήσια εικόνα των υποψηφίων της χρονιάς, θα ακυρωθεί για δεύτερη φορά από τότε που εφαρμόστηκε το 1982. (Η πρώτη φορά ήταν το 2021, λόγω της πανδημίας). Τα Επιστημονικά και Τεχνικά Βραβεία, που είχαν προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου, θα επαναπρογραμματιστούν σε μια απροσδιόριστη ακόμη, μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Καθώς θέλουμε να είμαστε ευαίσθητοι στις υποδομές και τις ανάγκες στέγασης της περιοχής αυτές τις επόμενες εβδομάδες, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα έχουν την υποστήριξη ο κλάδος μας», αναφέρθηκε σχετικά.

Η τηλεοπτική μετάδοση των Όσκαρ 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.

Η ακαδημία πρόσθεσε ότι ανυπομονεί «να τιμήσει τους εργάτες της πρώτης γραμμής μας που βοήθησαν στις πυρκαγιές, να αναγνωρίσει αυτούς που επλήγησαν και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην ακαδημία για να στηρίξουν τις προσπάθειες ανακούφισης».

Ξεχωριστά, η Ακαδημία Ηχογράφησης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα Grammys θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί, στις 2 Φεβρουαρίου, και ότι η τηλεοπτική μετάδοση, στο CBS, θα τιμήσει επίσης όσους συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από The New York Times

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑ ΜΠΑΛΕΤΟ

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Η «απάντηση» στον Σαλαμέ για τις δηλώσεις του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για την όπερα και το μπαλέτο και δεν θα ήθελε να εργαστεί σε κανέναν από τους δύο χώρους
THE LIFO TEAM
Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Αγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του

Πολιτισμός / Ο μύθος του Μιχαήλ Άγγελου συνεχίζει να μεγαλώνει, 550 χρόνια μετά

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Άγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του, σε μια συγκυρία που δείχνει πως ο μύθος του συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί με τις διεκδικήσεις γύρω από το όνομά του
THE LIFO TEAM
Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Πολιτισμός / Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών, θέματα που αφορούν την πολιτική της ΕΕ στον τομέα του Πολιτισμού, μεταξύ άλλων ως προς το Ταμείο Συνοχής και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
THE LIFO TEAM
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Πολιτισμός / Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
THE LIFO TEAM