Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 26/08

Ταξίδι μέσα από τη Μνήμη Facebook Twitter
Το ρομάντζο παντρεύεται με το νουάρ και την επιστημονική φαντασία στο «Ταξίδι μέσα από τη Μνήμη».
0

Σε ένα κινηματογραφικό καλοκαίρι που οι ελληνικές ταινίες αποτέλεσαν την ευχάριστη εισπρακτική έκπληξη, σημειώνοντας απρόσμενα θετικές επιδόσεις, τον χορό θα κλείσει το πιο γερό εγχώριο εμπορικό χαρτί, ο Άνθρωπος του Θεού με τον Άρη Σερβετάλη, μια ταινία που αφορά τον βίο και την πολιτεία του Άγιου Νεκτάριου.

Το Χόλιγουντ εκπροσωπείται με δύο γερούς τίτλους αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Το ρομάντζο παντρεύεται με το νουάρ και την επιστημονική φαντασία στο Ταξίδι μέσα από τη Μνήμη, όπου ένας ψυχωμένος Χιού Τζάκμαν, στην καλύτερη ερμηνεία του από την εποχή του Prisoners (2013), αναζητά τι απέγινε η αγαπημένη του Ρεμπέκα Φέργκιουσον μέσω μιας μηχανής που του επιτρέπει να ταξιδεύει στις αναμνήσεις του. Το Candyman κινείται ανάμεσα στο σίκουελ και το reboot συστήνοντας τον μύθο που γέννησε η cult δημιουργία τρόμου του Μπέρναρντ Ρόουζ σε μια νεότερη γενιά σινεφίλ.

Το Bacurau έρχεται με διετή καθυστέρηση για να παντρέψει την arthouse αισθητική με την b-movie ευαισθησία σε μια ταινία με πολλές εκπλήξεις, εντελώς κατάλληλη για μεταμεσονύκτιες προβολές, ενώ ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους. Όσον αφορά τις επανεκδόσεις, σειρά παίρνει η κισλοφσκική Λευκή Ταινία που, μέσα από μαύρο χιούμορ, πρόβλεψε τη δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, το σατιρικό M*A*S*H* του Ρόμπερτ Άλτμαν, από τις πιο αγαπημένες ταινίες «μπαμπά», όπως τις αποκαλούμε, και ο Άνθρωπος Ελέφαντας, η πιο ανθρώπινη (και η πιο «κανονική) ταινία του Ντέιβιντ Λιντς με τους Τζον Χερτ και Άντονι Χόπκινς.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Σερβετάλης: «Ο άνθρωπος έχει ανάγκη την επαφή του με το απόλυτο μυστήριο, που είναι ο Θεός»

Θέατρο / Άρης Σερβετάλης: «Ο άνθρωπος έχει ανάγκη την επαφή του με το απόλυτο μυστήριο, που είναι ο Θεός»

Για τα ανθρώπινα μέτρα, τι συνθήκες που μας ξεπερνούν και την επιβίωση σε έναν τόπο με θλίψη και σκοτάδι αλλά και την ελπίδα της λύτρωσης μιλήσαμε με τον Άρη Σερβετάλη, που θα υποδυθεί τον Ορέστη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, την οποία σκηνοθετεί στην Επίδαυρο ο Γιάννης Κακλέας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM