Εντός Αυγούστου αναμένεται η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη που πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου. 


Στην ταινία υπό τη σκηνοθετική «μπαγκέτα» της Γελένα Πόποβιτς για την ταραχώδη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Μίκι Ρουρκ και ο Αλεξάντερ Πετρόφ μαζί με ένα πλούσιο καστ Ελλήνων ηθοποιών. 

 

«Ο άνθρωπος του Θεού»: Φωτό και βίντεο
Ο Άρης Σερβετάλης στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου - Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Ο Άνθρωπος του Θεού

 

«Ο άνθρωπος του Θεού»: Φωτό και βίντεο
Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν συνολικά 36 μέρες - Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Ο Άνθρωπος του Θεού

 

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν συνολικά 36 μέρες και έγιναν στις πραγματικές τοποθεσίες όπου έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα.
 

Όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, η Πόποβιτς συνέθεσε τον «Άνθρωπο του Θεού», με σκοπό να φτάσει σε μαζικό κοινό. 


«Στη Ρωσία δεν θα μπορούσα να διανείμω την ταινία μου, αν δεν είχα στο επιτελείο των ηθοποιών κάποιον σαν τον Αλεξάντερ. Στις ΗΠΑ δεν θα το συζητούσαν καν, αν δεν είχα εξασφαλίσει κάποιον που να γνωρίζουν στην Αμερική» είχε πει. 

 

«Ο άνθρωπος του Θεού»: Φωτό και βίντεο
Διεθνες το καστ της ταινίας όπου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Μίκι Ρουρκ και ο Αλεξάντερ Πετρόφ - Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Ο Άνθρωπος του Θεού

 

«Ο άνθρωπος του Θεού»: Φωτό και βίντεο
Ο Άγιος Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια της 14χρονης θητείας του στη θέση του Διευθυντή της Ριζαρείου Σχολής, καθιέρωσε το ποδόσφαιρο ως άθλημα για τους σπουδαστές - Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Ο Άνθρωπος του Θεού

 

«Ο άνθρωπος του Θεού»: Φωτό και βίντεο
Η σκηνοθέτις με τον πρωταγωνιστή της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων - Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Ο Άνθρωπος του Θεού

 

Η υπόθεση της ταινίας

 

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.