Oι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Μαΐου

Oι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Μαΐου Facebook Twitter
«Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και την Κλερ Φόι.
0

Ανοίγουν σιγά σιγά ολοένα και περισσότερα θερινά και θα χρειαστούν, καθώς έχουν να στεγάσουν τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό νέων ταινιών που βγαίνουν στις αίθουσες κάθε Πέμπτη.

Αυτή την Πέμπτη ξεχωρίζουν σίγουρα τα Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση, μια γλυκύτατη ιδιοσυγκρασιακή ταινία για δυο ψυχές που διασταυρώνονται τυχαία και θα γίνει αρεστή σε όσους θελήσουν να πλησιάσουν για να ακούσουν το «τραγούδι» της, ακριβώς όπως οι ήρωες της.

Όσοι αναζητούν ενήλικη διασκέδαση θα τη βρουν στο καλο(γ)ραμμένο Κοστούμι, όπου ο οσκαρούχος Μαρκ Ράιλανς υποδύεται ράφτη που βρίσκεται μπλεγμένος στα επικίνδυνα παιχνίδια των γκάνγκστερ που αγοράζουν τα κομψά, χειροποίητα κοστούμια του.

Επίσης, συνεχίζεται και το άτυπο αφιέρωμα στην ύστερη φιλμογραφία του Μάρτιν Κάμπελ. Μετά τη «Μνήμη του Δολοφόνου», θα δούμε στις αίθουσες και την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, το Κώδικας: Εκδίκηση, μια περιπέτεια με την Μάγκι Κιού, τον Μάικλ Κίτον και τον Σάμιουελ Τζάκσον.

Από εκεί και πέρα το μενού έχει μια σειρά από ενδεχομένως λιγότερο ευχάριστες, αλλά αδιαμφισβήτητα αξιόλογες ταινίες. Το Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος έχει έναν Καμπερμπατς καλύτερο από ποτέ και μια γοητευτική, εκκεντρική όψη, ταυτόχρονα, όμως, ίσως είναι υπερβολικά ερωτευμένο με την εκκεντρικότητά του.

Κατασκευαστικά το Νίτραμ είναι μία πολύ καλή ταινία, καθηλωτική με τον τρόπο της, αλλά με κεντρικό πρόσωπο τον υπεύθυνο για την πιο αιματηρή μαζική δολοφονία στην ιστορία της Αυστραλίας, είναι και μια ταινία η οποία σίγουρα θα διχάσει.

Η Νύχτα της Φωτιάς, που πήρε την Χρυσή Αθηνά στις περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας, συνδυάζει ωμό ρεαλισμό με λυρικές εξάρσεις, ενώ τα Κορδόνια συνιστούν την ιταλική απάντηση στα «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και «Marriage Story».

Τέλος, το Σμύρνη μου Αγαπημένη κάνει την επανεμφάνιση του στις θερινές αίθουσες με νέο cut.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 2.500 χρόνια,  ξαναζωντανεύει το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία στην Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Μετά από 2.500 χρόνια,  ξαναζωντανεύει το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία στην Αρχαία Ολυμπία

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα παρουσιάζεται στην έκθεση «Οι δύο θεοί» που συμπεριλαμβάνει τον Κολοσσό της Ρόδου και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έκθεσης με τίτλο: «Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας».
THE LIFO TEAM
Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ