Οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος- Ακροάματος στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

ΠΟΘΑ: Οι εργαζόμενοι στο χώρο των Θεαμάτων– Ακροαμάτων στην γενική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την συμμετοχή της στην γενική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΘΑ.

«Στις 9 Νοέμβρη στη Γενική Πανελλαδική Απεργία, όλες και όλοι πρέπει να δώσουμε, μαζική, δυναμική και ενωτική παρουσία στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) στην ανακοίνωσή της.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ.» κάνοντας λόγο για «αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, (και) δημιουργούν μία αβίωτη κατάσταση, που έρχεται μετά από την δεκαετή κρίση των Μνημονίων, αλλά και τα καταστροφικά για εμάς lockdown λόγω του κορωνοϊού.

»Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στη χώρα μας φταίει απλώς η διεθνής συγκυρία. Μία ματιά στους διεθνείς δείκτες, όμως, αποδεικνύει ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ χειρότερη από σχεδόν όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας μας ως πρωταθλητές στην αισχροκέρδεια, στα καρτέλ, στους χαμηλούς μισθούς και στον Πληθωρισμό.

»Αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό που βιώνουμε έχει η κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ, αλλά εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντά τους με μία σειρά ενεργειών, όπως η χρηματοδότηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και την άρνηση διενέργειας ελέγχων για αισχροκέρδεια στην αγορά.»

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «αρνείται τόσο την μείωση των έμμεσων φόρων σε ενέργεια και τρόφιμα, όσο και οποιαδήποτε ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ έχει ήδη νομοθετήσει την πλήρη απορρύθμιση του εργασιακού τοπίου με τον Νόμο Χατζηδάκη.

»Αυτή η πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη κατάσταση επηρεάζει την ελληνική οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για εμάς, τους εργαζόμενους του Πολιτισμού, η επιβάρυνση είναι πολλαπλή, αφού ο Πολιτισμός και η Ψυχαγωγία γίνονται πλέον είδη πολυτελείας. Έτσι συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο ο εργασιακός μας χώρος, που ήδη είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετία του κορωνοϊού.

»Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο αδρανείς» συνεχίζει η ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι «Οργανώνουμε τις συλλογικές αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ με ουσιαστικές αυξήσεις.

»Η Απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να γίνει το καθοριστικό πρώτο βήμα για την προώθηση των διεκδικήσεων σε κάθε χώρο εργασίας, στο θέατρο, τη μουσική, τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.»

Στα αιτήματα της Ομοσπονδίας αναφέρονται:

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με αυξήσεις 20% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
- Να ληφθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την ενίσχυση των εργαζομένων και των νοικοκυριών.
- Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια επέκτασης της υποαπασχόλησης.
- Υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της εργασίας από κατάχρηση εξουσίας και κακοποιητικές συμπεριφορές
- Την υπεράσπιση του συγγενικού δικαιώματος.
- Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.
- Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
- Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.
- Όχι στην ακρίβεια – την καταστολή – τον πόλεμο
- Συλλογικές Συμβάσεις παντού».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Drag Race κατέκτησε την τηλεόραση. Μπορεί να κατακτήσει και το Hollywood;

Πολιτισμός / Ο RuPaul έφτιαξε μια drag αυτοκρατορία και τώρα θέλει και το Hollywood

Σε μια εποχή που το drag ξαναμπαίνει στο στόχαστρο, ο RuPaul απαντά με μια θεαματικά ανόητη camp κωμωδία: το Stop! That! Train! δοκιμάζει αν το Drag Race μπορεί να περάσει από την τηλεοπτική αυτοκρατορία στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Μήπως δεν λείπουν οι tops, αλλά οι tops που θέλουμε;

Πολιτισμός / Υπάρχει τελικά έλλειψη τοπ ή απλώς λείπουν οι τοπ που γουστάρουμε;

Η «έλλειψη από top» είναι από τα αρχαιότερα μοιρολόγια της γκέι ζωής. Μόνο που τα στοιχεία του Grindr έχουν κακά νέα για τoυς μπότομ: οι τοπ υπάρχουν. Απλώς, ως συνήθως, δεν είναι ακριβώς αυτοί που παραγγείλαμε.
THE LIFO TEAM
«Προτιμώ να με λένε πορνογράφο»: το νέο zine των Slava Mogutin και Oli Raptor

Πολιτισμός / «Προτιμώ να με λένε πορνογράφο»: το νέο zine των Slava Mogutin και Oli Raptor

Στο «Flip Flop», οι Slava Mogutin και Oli Raptor απαντούν στη σεξοφοβία των social platforms με ένα zine περιορισμένης κυκλοφορίας: σώματα, cruising μνήμη, DIY πορνογραφική ενέργεια και queer εικόνες που δεν χωρούν στον αλγόριθμο.
THE LIFO TEAM
Από τον Παύλο Φύσσα στην queer αντίσταση: μια έκθεση στο Μόναχο ξαναρωτά τι σημαίνει αντιφασισμός

Πολιτισμός / Από τον Παύλο Φύσσα στην queer αντίσταση: μια έκθεση στο Μόναχο ξαναρωτά τι σημαίνει αντιφασισμός

Το «Antifascism: Now» στη Lothringer 13 Halle συνδέει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη βία σε Pride στο Ζάγκρεμπ και στο Βελιγράδι, την επιτήρηση, την Ουκρανία και τη Γάζα σε μια έκθεση για τις σημερινές μορφές αντιφασισμού.
THE LIFO TEAM
Στην αρχαία Έδεσσα, ένα ψηφιδωτό του 5ου αιώνα αρχίζει να αποκαλύπτει την ταυτότητά του

Πολιτισμός / Ένα ψηφιδωτό με ελληνικές επιγραφές φωτίζει πιθανό μαρτύριο στην αρχαία Έδεσσα

Το ψηφιδωτό δάπεδο στο Κάστρο της Ούρφας δεν είναι πια μόνο ένα εντυπωσιακό εύρημα: νέες ελληνικές επιγραφές και τάφοι ενισχύουν την εκτίμηση ότι ο χώρος συνδεόταν με τη μνήμη χριστιανού μάρτυρα.
THE LIFO TEAM
Οι φαν του Harry Potter άλλαξαν τη διαδρομή καλωδίου 430 εκατ. λιρών για να σωθεί ο «τάφος» του Dobby

Πολιτισμός / Οι φαν του Harry Potter άλλαξαν τη διαδρομή καλωδίου 430 εκατ. λιρών για να σωθεί ο «τάφος» του Dobby

Οι φαν του Harry Potter κατάφεραν να αλλάξουν τη διαδρομή ενός καλωδίου 430 εκατ. λιρών στην Ουαλία για να προστατευτεί ο «τάφος» του Dobby. Το απίθανο είναι ότι η νέα χάραξη απέφυγε το φανταστικό ξωτικό, αλλά πέρασε κοντά σε πραγματικά κατάλοιπα της Εποχής του Χαλκού.
THE LIFO TEAM
Στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο σάβανο με 60.000 ονόματα νεκρών στη Γάζα

Πολιτισμός / Στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο σάβανο με 60.000 ονόματα νεκρών στη Γάζα

Περίπου 100 διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στο περιβάλλον του φεστιβάλ, την ώρα που λίγα μέτρα πιο πέρα συνεχιζόταν η βραδινή κινηματογραφική ζωή του Λοκάρνο.
THE LIFO TEAM