Ο Σκαθαροζούμης, ένα ανατρεπτικό θρίλερ κι ένα εξαιρετικό δικαστικό δράμα από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Σκαθαροζούμης, ένα ανατρεπτικό θρίλερ κι ένα εξαιρετικό δικαστικό δράμα από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Αν είστε φαν του μεταμεσονύκτιου κινηματογραφικού χαβαλέ, πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το Strange Darling.
0

Μετά το Άλιεν, αυτή την εβδομάδα επιστρέφει ακόμα ένας φίλος από τα παλιά, στο sequel με τον χαριτωμένο τίτλο Beetlejuice Beetlejuice.

Θετικές οι κριτικές, με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο να αποκαλεί τον νέο Σκαθαροζούμη «παιχνιδιάρη, fun και έξοχα χορογραφημένο» στην ανταπόκρισή του από τη Βενετία. Τζένα Ορτέγκα, Γουινόνα Ράιντερ, Κάθριν Ο’ Χάρα, Γουίλεμ Νταφό και Μόνικα Μπελούτσι απαρτίζουν το καστ, με τον Μάικλ Κίτον να μεταμορφώνεται και πάλι στον κατεργάρη «εξορκιστή ζωντανών» της cult δημιουργίας του Τιμ Μπάρτον.

Για όσους δεν χόρτασαν δικαστικό δράμα με την επανέκδοση της Ανατομίας ενός Εγκλήματος, κυκλοφορεί μια εξαιρετική δημιουργία του Σεντρίκ Καν, το Goldman Case, που αντλεί έμπνευση από την πολύκροτη δίκη του Γάλλου αριστερού εξτρεμιστή Πιερ Γκολντμάν, για να στήσει ένα θρίλερ δικονομικής διαδικασίας και να καταδείξει στρεβλώσεις και προκαταλήψεις που επηρεάζουν την απονομή δικαιοσύνης. Πραγματικά, μια θαυμάσια ταινία.

Επιμένουμε γαλλικά με το Count of Monte Cristo, ακόμα μια πολυδάπανη μεταφορά μυθιστορήματος του Αλεξάντρ Ντουμά, ευτυχώς πολύ καλύτερη από την πρόσφατη αναβίωση των Τριών Σωματοφυλάκων.

Αν πάλι, είστε φαν του μεταμεσονύκτιου κινηματογραφικού χαβαλέ, πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το Strange Darling, ένα ανατρεπτικό θρίλερ για το οποίο καλύτερα να έχετε διαβάσει ελάχιστα πριν την προβολή – φροντίσαμε η κριτική μας να είναι spoiler-free.

Τέλος, κυκλοφορεί σε επανέκδοση και το έτερο επεισόδιο του κισλοφσκικού Δεκαλόγου που έγινε ταινία μεγάλου μήκους, το Short Film About Love, καθώς και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νίκου Κούνδουρου, η Μαγική Πόλη, σε μια εμφανή απόπειρα επανάληψης της περσινής, επιτυχημένης επαναφοράς του Δράκου στα θερινά. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM