Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκάλυψε πως μυστικά βοηθάει ως σύμβουλος σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκάλυψε πως μυστικά βοηθάει ως σύμβουλος σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε πως, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, βοηθά συμβουλεύοντας άτομα που έρχονται σε επαφή με μια γραμμή βοήθειας για υποστήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Shout 85258, ο πρίγκιπας χρησιμοποιεί ψευδώνυμο και είναι ένας από τους 2.000 εκπαιδευμένους εθελοντές που συμμετέχουν στη γραμμή βοήθειας.

Ο ρόλος του αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Εθελοντών, όταν ο ίδιος είπε σε μερικούς από τους εθελοντές του Shout σε μια βιντεοκλήση: «Θα μοιραστώ ένα μυστικό με εσάς. Είμαι στην πλατφόρμα εθελοντικά». Η γραμμή βοήθειας Shout αναπτύχθηκε από το Royal Foundation. Όπως και άλλοι εθελοντές, ο Ουίλιαμ έχει εκπαιδευτεί να υποστηρίζει όσους έρχονται σε επαφή, να συνομιλεί μέσω μηνύματος κειμένου και να βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους ακούγοντας, θέτοντας ερωτήσεις και προσφέροντας συμπαράσταση.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν είχε κατά το παρελθόν θελήσει να πει εάν ο πρίγκιπας ήταν εθελοντής καθώς υπήρχε ο φόβος ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές απόπειρες επικοινωνίας από ανθρώπους που θα ήθελαν να συζητήσουν τα προβλήματά τους με τον μελλοντικό βασιλιά. Ωστόσο η Shout λέγεται ότι έχει προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για την υπηρεσία.

Από τότε που ξεκίνησε τις δράσεις της τον Μάιο του περασμένου έτους, τα μέλη της ομάδα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 330.000 συνομιλίες κειμένου μεταξύ εθελοντών και ατόμων που χρειάζονται υποστήριξη ψυχικής υγείας, με περίπου το 65% αυτών των μηνυμάτων να είναι από άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Η Κέιτ Μίντλετον, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ συμμετείχε επίσης στο εθελοντικό μέτωπο με κλήσεις σε άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα ή ήταν ευάλωτα, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντών ανταποκριτών της Royal Voluntary Service.

Το ζευγάρι σηματοδότησε επίσης την Εβδομάδα Εθελοντών συνομιλώντας με το Machynlleth Community Corona Response Group. Κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, ο Ουίλιαμ αστειεύτηκε σχετικά με τον πανικό στα σούπερ μάρκετ ρωτώντας «Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί όλοι αγόραζαν μαζικά χαρτί τουαλέτας;»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ