Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης, πολιτικών αλλά και απλών πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μεγαλύτερα «θύματα» είναι οι Αμερικανοί, που στην μεγάλη τους πλειονότητα, δηλώνουν ανήσυχοι και φοβισμένοι για το μέλλον της χώρας τους και του πλανήτη γενικότερα. 

 

Ανάμεσα σε όσους πήραν θέση απέναντι στην κίνηση Τραμπ είναι και ο κωμικός και νυν τηλεπαρουσιαστής, Τζιμ Τζεφέρι, που στην πρεμιέρα της νέας του εκπομπής «The Jim Jefferies Show» έκανε φινάλε με ένα πολύ ξεχωριστό καλεσμένο- τον Μπραντ Πιτ.

 

«Για να καταλάβουμε την κλιματική αλλαγή και τι σημαίνει για τον κόσμο, ορίστε ο δικός μας άνθρωπος για τον καιρό», λέει ο Τζεφέρι και αμέσως μετά η κάμερα στρέφεται προς τον διάσημο ηθοποιό, που στέκεται μπροστά από έναν παγκόσμιο χάρτη με το ανάλογο ύφος του μετεωρολόγου. 

 

Μέσα σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα και όχι παραπάνω από τρεις φράσεις, ο Μπραντ Πιτ συνοψίζει με μια δόση χιούμορ αλλά και αφοπλιστικής ειλικρίνειας το τι θα συμβεί με την άνοδο της θερμοκρασίας και τι θα γίνει στο μέλλον. «Τα πράγματα θα γίνουν θερμότερα σε αυτήν εδώ την περιοχή και αυτήν εδώ την περιοχή», λέει ο ηθοποιός, δείχνοντας ουσιαστικά ολόκληρο το χάρτη. Όσο για το μέλλον, όταν τον ρωτά ο Τζεφέρι αν έχει κάποια πρόβλεψη, εκείνος το μόνο που απαντά είναι αυτό: «Δεν υπάρχει μέλλον». 

 

Δείτε το βίντεο: