Μπορεί ο Μπεν Άφλεκ να αποκάλυψε πρόσφατα πως μόλις ολοκλήρωσε μια θεραπεία αποτοξίνωσης από το αλκοόλ προκειμένου να γίνει «ο καλύτερος πατέρας που μπορεί», αλλά η ιστορία του με τον αλκοολισμό πάει πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, η εμπειρία του 44χρονου ηθοποιού με τον αλκοολισμό ξεκίνησε από όταν ήταν παιδί, βλέποντας εκείνος τον πατέρα του, Τίμοθι, να παλεύει με το ίδιο πρόβλημα.

 

Παρόλο που ο Άφλεκ μιλά επιλεκτικά και αποκαλύπτει συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με το ζήτημα, πολλές φορές έχει αναφερθεί δημοσίως στο παρελθόν του με τον αλκοολισμό, από το πώς το βίωσε μέσα στην ίδια του την οικογένεια μέχρι την αποτοξίνωση που είχε κάνει το 2001 αλλά και την πιο πρόσφατη. 

 

«Για να είμαι ειλικρινής, ο γάμος ήταν τόσο άσχημος, και θυμάμαι πως ένιωθα ανακούφιση», είχε πει ο Άφλεκ σε συνέντεύξεις του το 2008 και το 2012, αναφερθείς στο διαζύγιο των γονιών του όταν ήταν μόλις 12 ετών. «[Ο πατέρας μου] ήταν αλκοολικός...δεν το γνώριζα αυτό σαν παιδί. Ο πατέρας μου ήταν, πώς το λένε, αληθινός αλκοολικός. Έπινε όλη μέρα, κάθε μέρα, αλλά να του αναγνωρίσω πως στο τέλος "καθάρισε". Παραμένει νηφάλιος εδώ και πολλές δεκαετίες, κάτι που νομίζω πως είναι πολύ εντυπωσιακό. Έκανε την ανατροπή στη ζωή του με ένα τρόπο αξιέπαινο. Αλλά το να έχεις τέτοια προβλήματα εθισμού έχει τεράστιο αντίκτυπο- καθορίζει το ποιος είσαι και γίνεται κομμάτι σου», εξήγησε κάποτε.

 

Δείτε το απόσπασμα από συνέντευξή του το 2012 στο ABC: 

 

 

Ο Μπεν Άφλεκ έχει πει επίσης πως ήταν ο φίλος του, Ματ Ντέιμον, και ο αδερφός του Κέισι, που τον βοήθησαν να διαχειριστεί το πρόβλημα αλκοολισμού του πατέρα του αλλά και το διαζύγιο των γονιών του. «Είχα καλούς φίλους. Είχα τον Ματ Ντέιμον, κι άλλους φίλους που ήμασταν πολύ δεμένοι και μεγαλώσαμε μαζί και με υποστήριζαν», παραδέχεται.

 

Η τωρινή αποκάλυψη έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, όπου εξομολογήθηκε πως ο «αλκοολισμός είναι κάτι που αντιμετώπισα στο παρελθόν και θα συνεχίσω να παλεύω». Όπως είπε, η τελευταία θεραπεία ήταν «η πρώτη από πολλά βήματα προς μια ολική ανάρρωση». «Θέλω να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο και να γίνω ο καλύτερος πατέρας που μπορώ. Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν πως δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια όταν την έχεις ανάγκη και να γίνω πηγή δύναμης για οποιονδήποτε εκεί έξω χρειάζεται βοήθεια αλλά φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός. 

 

Επίσης δεν παρέλειψε και να ευχαριστήσει την πρώην σύζυγό του Τζένιφερ Γκάρνερ, με την οποία έχουν τρία παιδιά. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του το 2015 αλλά σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ακύρωσαν την αίτηση διαζυγίου και αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στο γάμο τους. «Είμαι τυχερός που έχω την αγάπη της οικογένειας και των φίλων μου, συμπεριλαμβανομένης της Τζεν, που με έχει στηρίξει και φρόντιζε τα παιδιά μας ενώ εγώ έκανα την δουλειά που έπρεπε να κάνω», σημειώνει. 

 

 

Σύμφωνα με πηγή του κοντινού του περιβάλλοντος, ο λόγος που επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση ο ίδιος και μάλιστα μέσω Facebook ήταν επειδή «δεν έχει τίποτα να κρύψει». «Ο Μπεν το έκανε αυτό για τον εαυτό του και για την οικογένειά του. Η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη. Παλεύει με το αλκοόλ εδώ και χρόνια κι είναι μια μάχη που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα. Δεν έχει τίποτα να κρύψει και θέλει τα παιδιά του να ξέρουν πως έκανε τα πάντα για να γίνει ένας καλύτερος πατέρας. Γι' αυτό το ανακοίνωσε μόνος του».

 

* Με πληροφορίες από Etonline και BBC