«O Mάικλ Τζάκσον με βίαζε για επτά χρόνια» - Σάλος από το νέο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

«O Mάικλ Τζάκσον με βίαζε για επτά χρόνια» - Σάλος από το νέο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» Facebook Twitter
1

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance κάνει πρεμιέρα ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον, το «Leaving Neverland» το οποίο αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση που έγιναν εναντίον του σταρ.

Ο τραγουδιστής είχε αντιμετωπίσει αρκετές κατηγορίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του από τους άντρες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στενά, συμπεριλαμβανομένου του χορογράφου Wade Robson, ο οποίος είναι τώρα 36 ετών.

Ο Αυστραλός χορογράφος κατέθεσε αγωγή εναντίον του «Michael Jackson Estate» το 2016, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενος ότι υπέστη επί επτά χρόνια κακοποίηση από τον καλλιτέχνη.

Ο Wade ισχυρίστηκε στην καταγγελία του ότι βιάστηκε από τον τραγουδιστή από την ηλικία των επτά έως και τα 14 του έτη.

«O Mάικλ Τζάκσον με βίαζε για επτά χρόνια» - Σάλος από το νέο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» Facebook Twitter
O Wade Robson, ο οποίος είναι τώρα 36 ετών πρωταγωνιστεί στο αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ

Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για την κακοποίηση που ισχυρίζεται ότι υπέστη, δηλώνοντας ότι περιελάμβανε: «φιλιά και γαλλικό φιλί, πως ο Τζάκσον αυνανίζονταν όταν τον κοιτούσε γυμνό και πως άγγιζε τα γεννητικά του όργανα».

Ο Wade ισχυρίζεται ότι ο μουσικός έχασε το ενδιαφέρον του όταν μεγάλωσε, αλλά του είπε προηγουμένως: «Δεν πρέπει ποτέ να πούμε σε κανέναν τι κάναμε».

Ενώ από τη δίκη δεν προέκυψε πως η εταιρία «Michael Jackson Estate» μπορούσε να κατηγορηθεί για τους ισχυρισμούς, η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή όσα αναφέρει το ντοκιμαντέρ.

Η οικογένεια του τραγουδιστή είναι οργισμένη και έχει καταδικάσει δημόσια το Sundance για την προβολή του ντοκιμαντέρ και το HBO το οποίο θα το μεταδώσει.

«O Mάικλ Τζάκσον με βίαζε για επτά χρόνια» - Σάλος από το νέο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» Facebook Twitter

Σε μια ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια ακόμη χυδαία εκμετάλλευση του Μάικλ Τζάκσον με σκοπό το κέρδος και καλεί τους φανς του να μην δουν το ντοκιμαντέρ.

«Αυτή είναι μια ακόμη παραγωγή μιας εξωφρενικής και αξιολύπητης προσπάθειας εκμετάλλευσης του Τζάκσον«, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επίσης στοιχεία και μαρτυρίες του James Safechuck, ενός ακόμη άντρα που ισχυρίζεται πως ήταν θύμα του Τζάκσον, όταν ήταν δέκα ετών.

Εκτός από τους δύο άνδρες, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τις οικογένειες και τους φίλους τους, προβάλλοντας έντονα πόσο υπέφεραν τα φερόμενα θύματα.

Σε απάντηση στις πιέσεις που έλαβε το Sundance, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι το Leaving Neverland δεν θα αποσυρθεί από το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

«Το Sundance Institute υποστηρίζει τους καλλιτέχνες και τους δίνει τη δυνατότητα να λένε τολμηρές, ανεξάρτητες ιστορίες, ιστορίες για θέματα προκλητικά. Ας κρίνουν μόνοι τους οι θεατές» αναφέρει εν αναμονή της πρεμιέρας.

 
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Πολιτισμός / Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
THE LIFO TEAM
Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες με το νέο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες

Η νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ, προστίθεται τελικά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ενώ η Neon εξασφάλισε ήδη τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική.
THE LIFO TEAM
Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Πολιτισμός / Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Από τα αινιγματικά “ghost” prints του Andy Mattern και τα παραμορφωμένα γυμνά του Bill Brandt μέχρι τη queer ορατότητα της Zanele Muholi και το ψηφιακό άγχος της Tania Franco Klein, η φετινή φωτογραφική έκθεση AIPAD στη Νέα Υόρκη δείχνει μια φωτογραφία πιο σωματική, πιο υβριδική και πιο ανήσυχη από ποτέ.
THE LIFO TEAM
Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Πολιτισμός / Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατό της, η Bonhams ανακοινώνει τέσσερις δημοπρασίες με περισσότερα από 400 αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο της Νταϊάν Κίτον, από ρούχα Ralph Lauren και Thom Browne μέχρι το αρχικό σενάριο του «Annie Hall»
THE LIFO TEAM
Ο Αντόνιο Μούνιοθ Μολίνα βλέπει έναν «τεχνολογικό ολοκληρωτισμό» πίσω από την κρίση του δημόσιου λόγου

Πολιτισμός / Ο Αντόνιο Μούνιοθ Μολίνα βλέπει έναν «τεχνολογικό ολοκληρωτισμό» πίσω από την κρίση του δημόσιου λόγου

Ο επιφανής συγγραφέας μιλά για την αποδυνάμωση της δημοκρατικής λογικής, την υπεροχή της φτηνής γνώμης απέναντι στο ρεπορτάζ και τη δύναμη των ψηφιακών πλατφορμών να διαμορφώνουν έναν όλο και πιο επιθετικό δημόσιο χώρο.
THE LIFO TEAM
Ο Φατίχ Ακίν λέει ότι η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ πραγματικά το ναζιστικό της τραύμα

Πολιτισμός / Ο Φατίχ Ακίν λέει ότι η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ πραγματικά το ναζιστικό της τραύμα

Με αφορμή τη νέα του ταινία "Στο νησί του Αμρούμ", ο γερμανοτουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης μιλά για το ναζιστικό παρελθόν, τη σημερινή σχέση της Γερμανίας με το Ισραήλ και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι ο Πέδρο Σάντσεθ "έχει cojones."
THE LIFO TEAM
Ο «όμορφος άγνωστος» που επηρέασε τον Μιχαήλ Αγγελο φτάνει στο Λούβρο

Πολιτισμός / Ο «όμορφος άγνωστος» που επηρέασε τον Μιχαήλ Αγγελο φτάνει στο Λούβρο

Ο Μάρτιν Σόνγκαουερ δεν είναι από τα ονόματα που λένε πολλά σήμερα έξω από τους κύκλους της ιστορίας της τέχνης. Κι όμως, επηρέασε τον Ντύρερ, τον Μιχαήλ Αγγελο και αργότερα τον Ρέμπραντ. Τώρα, μια μεγάλη έκθεση στο Λούβρο τον επαναφέρει στο προσκήνιο, όχι μόνο ως σπουδαίο χαράκτη και ζωγράφο, αλλά και ως έναν από τους ανθρώπους που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούσαν οι εικόνες στην Ευρώπη
THE LIFO TEAM
Το Met βάζει στο κάδρο σώματα που η μόδα έκανε χρόνια πως δεν έβλεπε

Πολιτισμός / Το Met βάζει στο κάδρο σώματα που η μόδα έκανε χρόνια πως δεν έβλεπε

Η έκθεση «Costume Art» του Costume Institute θα παρουσιάσει 25 νέα μανεκέν βασισμένα σε αληθινά σώματα, από ανάπηρα και έγκυα μέχρι πληθωρικά και γερασμένα, σε μια κίνηση που φέρνει μαζί τη γλώσσα της διαφορετικότητας, του body positivity και μια πιο βαθιά αλλαγή στο πώς το μουσείο εκθέτει τη μόδα.
THE LIFO TEAM
Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο κοιτάζει κατάματα το γήρας

Πολιτισμός / Έλα να γεράσουμε μαζί: Μια νέα έκθεση κοιτάζει κατάματα το γήρας

Το The Coming of Age, η νέα μεγάλη έκθεση του Wellcome Collection, ανοίγει τη συζήτηση για τη γήρανση πέρα από την ιδέα της παρακμής. Με περισσότερα από 120 έργα και αντικείμενα, από τη σύγχρονη τέχνη μέχρι την ιστορία της ιατρικής και την ποπ κουλτούρα, η έκθεση επιχειρεί να δει το γήρας ως κοινωνική, πολιτική και βαθιά ανθρώπινη εμπειρία.
THE LIFO TEAM
Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Πολιτισμός / Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη μυστική κράτησή του στην Κίνα, ο Άι Γουέιγουεϊ θα περάσει 24 ώρες μέσα σε φυσικού μεγέθους ανακατασκευή του κελιού όπου κρατήθηκε για 81 ημέρες το 2011. Το έργο Sewing a Button, που παρουσιάζεται στο Aviva Studios του Μάντσεστερ, είναι το πιο ακραίο και προσωπικό κομμάτι της νέας μεγάλης έκθεσής του, Ai Weiwei: Button Up!
THE LIFO TEAM
Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Πολιτισμός / Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Η Ανίτα Λάσκερ-Βάλφις, μία από τις πιο συγκλονιστικές μορφές της μνήμης του Ολοκαυτώματος, επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα 100 της χρόνια και τη νέα έκδοση του βιβλίου της Inherit the Truth. Η ζωή της δεν είναι μόνο μια μαρτυρία για το Ολοκαύτωμα, αλλά και μια σκληρή υπενθύμιση ότι η μουσική μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα ως σωτηρία και ως μέρος της κόλασης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια