Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αντιδρά στην απόφαση Τραμπ για το Κλίμα: Δίνει χρήματα για το περιβάλλον

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αντιδρά στην απόφαση Τραμπ για το Κλίμα: Δίνει χρήματα για το περιβάλλον Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ δεσμεύθηκε να προσφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια (13,4 εκατ. ευρώ) για να υποστηρίξει τις ενέργειες του ΟΗΕ κατά της κλιματικής αλλαγής, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τη χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

 

Στόχος είναι να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις της γραμματείας της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, «μεταξύ αυτών και εκείνες που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις χώρες να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα», ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει οριστεί ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή.

 

«Οι Αμερικανοί δεν αποσύρονται από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα», σύμφωνα με τον Μπλούμπεργκ.

 

Το Bloomberg Philanthropies θα συνεργαστεί με άλλους εταίρους και «θα βρει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τους πόρους που θα χάσει η γραμματεία του ΟΗΕ για το Κλίμα εξαιτίας της αποχώρησης της Ουάσινγκτον».

«Οι Αμερικανοί θα τιμήσουν και θα σεβαστούν τη Συμφωνία του Παρισιού» και «δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η Ουάσινγκτον για να μας σταματήσει», ανέφερε ο Μπλούμπεργκ.

 

Δήμαρχοι, κυβερνήτες και επικεφαλής επιχειρήσεων «που ανήκουν και στα δύο κόμματα θα υπογράψουν μια ανακοίνωση στήριξης του ΟΗΕ και μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μείωσης των ρύπων, τους οποίους οι ΗΠΑ υπέγραψαν στο Παρίσι το 2015», τόνισε.

 

Ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος Μπλούμπεργκ είναι, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο όγδοος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM
100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM