Ο Bono ζητά συγγνώμη μετά τις καταγγελίες περί bullying

Ο Bono ζητά συγγνώμη μετά τις καταγγελίες περί bullying Facebook Twitter
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
0

Ο τραγουδιστής των U2, Bono, ζήτησε συγγνώμη, μετά από καταγγελίες περί bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος εργαζομένων του φιλανθρωπικού ιδρύματος ONE, του οποίου είναι συνιδρυτής.

Ανάμεσα στις κατηγορίες συγκαταλέγεται και η καταγγελία μίας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι την υποβάθμισαν αφότου αρνήθηκε να συνάψει σχέση με έναν ξένο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο προϊστάμενος της γυναίκας φέρεται να έκανε «σεξιστικά και υποτιμητικά σχόλια» για αυτήν στον συγκεκριμένο αξιωματούχο.

«Λυπούμαστε όλοι βαθιά. Μισώ το bullying, δεν το αντέχω», δήλωσε ο Ιρλανδός σταρ στην εφημερίδα Mail.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα παραδέχτηκε τις κατηγορίες, αφού του είχε αποστείλει μία μακρά λίστα κατηγοριών μετά από έρευνα της Mail.

Η ανακοίνωση της διευθύνουσας συμβούλου του ιδρύματος, Γκέιλ Σμιθ, ανέφερε ότι πρώην υπάλληλοι είχαν ενημερώσει τον οργανισμό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα για την εκκρεμούσα δικαστική προσφυγή σχετικά με τις καταγγελίες τους.

Ανέφερε επίσης ότι «ιστορικά ζητήματα» κακομεταχείρισης ήρθαν στο φως το Νοέμβριο, όταν πρώην υπάλληλοι από τα γραφεία του ιδρύματος στο Γιοχάνεσμπουργκ, μίλησαν ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η έρευνα αποκάλυψε στοιχεία για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και, συγκεκριμένα, αυτό που θα χαρακτήριζα ως bullying και υποβάθμιση του προσωπικού το διάστημα μεταξύ του 2011 και του 2015, στα γραφεία μας στο Γιοχάνεσμπουργκ», είπε η κα Σμιθ.

«Εργαζόμενοι δέχονταν λεκτική κακοποίηση και κάποιοι δήλωσαν ότι μια προϊσταμένη τους υποχρέωνε να της κάνουν δουλειές στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακάλυψε ότι το παράρτημά της στην Αφρική δεν πλήρωνε φόρους ανάμεσα στα έτη 2010 και 2015.

Η κα Σμιθ δεν ήταν διευθύνουσα σύμβουλος την περίοδο των φερόμενων αδικημάτων.

Στο μεταξύ, ο Bono δήλωσε ότι έγινε «έξαλλος» όταν έμαθε για τις κατηγορίες το Νοέμβριο.

«Η ομάδα μου και εγώ είχαμε ακούσει τις ανησυχίες για χαμηλή ηθική και κακοδιαχείριση σε αυτό το γραφείο, όμως τίποτα που να πλησιάζει σε αυτά που ήρθαν στην επιφάνεια πρόσφατα», είπε.

«Ο επικεφαλής του γραφείου απέτυχε να προστατεύσει αυτούς τους υπαλλήλους και πρέπει να αναλάβω κάποια ευθύνη για αυτό», δήλωσε στη Mail, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τα θύματα και να τους ζητήσει συγγνώμη αυτοπροσώπως.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM
ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΝΤΩΡ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΛΥΠΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ: Νέα ευρήματα από το πλοίο του Έλγιν - Βρέθηκε θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα;

Το μπρίκι ΜΕΝΤΩΡ, που βυθίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1802 έξω από το λιμάνι του Αβλέμονα στα νοτιοανατολικά των Κυθήρων, ήταν ένα από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν
THE LIFO TEAM