KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Μόργκαν Φρίμαν: Οι όροι «Αφροαμερικανός» και «μήνας μαύρης ιστορίας» είναι προσβλητικοί

Μόργκαν Φρίμαν : Οι όροι «Αφροαμερικανός» και «μήνας μαύρης ιστορίας» είναι προσβλητικοί Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, o Μόργκαν Φρίμαν εξέφρασε την αντίθεσή του για το σκεπτικό των όρων «μήνας μαύρης ιστορίας» και «Αφροαμερικανός».

Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, την παραμονή της προβολής της νέας του ταινίας «A Good Person», ο δημοφιλής ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν δήλωσε πως «Ο μήνας μαύρης ιστορίας είναι μια προσβολή. Θα υποβιβάσετε την ιστορία μου σε έναν μήνα;».

Πρόσθεσε δε, πως «Επίσης, το "Αφροαμερικανός" είναι προσβολή. Δεν αποδέχομαι αυτόν τον τίτλο. Οι μαύροι άνθρωποι είχαν διαφορετικούς τίτλους εκείνη την εποχή και δεν ξέρω πώς αυτά τα πράγματα παίρνουν τέτοια τροπή, αλλά όλοι χρησιμοποιούν το "Αφροαμερικανός" .Τι σημαίνει πραγματικά; Οι περισσότεροι μαύροι άνθρωποι σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι μιγάδες. Και μιλάτε για την Αφρική σαν να είναι μια χώρα, ενώ είναι μια ήπειρος, όπως η Ευρώπη».

Ο Μόργκαν Φρίμαν δήλωσε ακόμη στους Times ότι είχε εμπνευστεί βλέποντας τον Σίντνεϊ Πουατιέ στην οθόνη. Μερικά χρόνια αργότερα μίλησε με τον βετεράνο ηθοποιό από κοντά. «Μίλησα με τον Σίντνεϊ πολύ παλιά. Μου είπε: "Ήθελα να γίνω σαν εσένα"».

Μόργκαν Φρίμαν : Οι όροι «Αφροαμερικανός» και «μήνας μαύρης ιστορίας» είναι προσβλητικοί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν και Σίντνεϊ Πουατιέ

Όπως είπε ακόμη ο Μόργκαν Φρίμαν, ο άνθρωπος που εκείνος θα ήθελε να μοιάσει είναι ο φίλος του Ντένζελ Ουάσινγκτον. «Ζηλεύω τόσο πολύ την καριέρα του Ντένζελ, γιατί κάνει αυτό που ήθελα να κάνω κι εγώ».

Μόργκαν Φρίμαν : Οι όροι «Αφροαμερικανός» και «μήνας μαύρης ιστορίας» είναι προσβλητικοί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Σε επίπεδο γενεών, όμως, πιστεύω ότι προχωράμε με άλματα. LGBTQ, Ασιάτες, μαύροι, λευκοί, διαφυλετικοί γάμοι, διαφυλετικές σχέσεις. Όλα εκπροσωπούνται. Τους βλέπεις όλους στην οθόνη τώρα και αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα».

Μόργκαν Φρίμαν: «Τώρα; Είμαι απλά εγώ»

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που σήμερα είναι 85 ετών, υποβάθμισε την επιτυχία της καριέρας του τα τελευταία χρόνια, αναλογιζόμενος: «Έχω κάνει πολλά τα τελευταία δέκα χρόνια που ήταν πολύ διαφορετικά. Το «Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι» και το «Glory- Ο δρομςο για τη δόξα» ήταν διαφορετικά. Τώρα; Είμαι απλά εγώ. Ο χαρακτήρας προσαρμόζεται σε σένα και όχι το αντίθετο, οπότε κάνω ό,τι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Μερικές φορές είναι για τα χρήματα και μόνο».

Με πληροφορείς του Deadline

Πολιτισμός
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM