No.1

To μοντέλο Sara Sampaio καταγγέλλει πως περιοδικό χρησιμοποίησε γυμνές φωτογραφίες της ενώ η ίδια το είχε απαγορεύσει

To μοντέλο Sara Sampaio καταγγέλλει πως περιοδικό χρησιμοποίησε γυμνές φωτογραφίες της ενώ η ίδια το είχε απαγορεύσει Facebook Twitter
0

Το διάσημο μοντέλο Sara Sampaio ισχυρίζεται ότι το περιοδικό Lui την πίεσε να φωτογραφηθεί γυμνή σε μια πρόσφατη φωτογράφηση και χρησιμοποίησε μια εικόνα όπου οι θηλές της εκτέθηκαν τυχαία για το εξώφυλλο.

Η Sampaio πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του περιοδικού το οποίο θεωρείται «το γαλλικό Playboy».

«Ακόμη και με τη ρήτρα "No Nudity" στη συμφωνία μου με το Lui, με πίεσαν να κάνω γυμνά πλάνα στο σετ και με ρωτούσαν γιατί δεν ήθελα να δείξω τις θηλές μου ή να φωτογραφηθώ τελείως γυμνή», είπε η 26χρονη Sampaio σε μια ανάρτηση Instagram.

«Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, έπρεπε συνεχώς να υπερασπίζομαι τα όριά μου και το γεγονός πως δεν ήθελα γυμνές εικόνες, φροντίζοντας να καλύψω τον εαυτό μου όσο καλύτερα μπορούσα», πρόσθεσε.

Όταν είδε τις φωτογραφίες παρατήρησε ότι υπήρχαν «τυχαία εκτεθειμένα μέρη του σώματός μου που δεν ήθελα να αποκαλυφθούν», συνέχισε, και ισχυρίζεται ότι είπε στο περιοδικό ότι δεν ήθελε αυτές τις φωτογραφίες να χρησιμοποιηθούν.

Η φωτογραφία που το Lui τελικά χρησιμοποίησε στο εξώφυλλο αποκάλυψε μία από τις θηλές της.

«Όπως και πολλά μοντέλα, είχα αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν, όπου αισθάνθηκα πίεση για γυμνό», έγραψε, λέγοντας ότι είχε εξαναγκαστεί από φωτογράφους ή στιλίστες να το κάνει.

Το μοντέλο πρόσθεσε ότι είναι «επιλεκτική» όταν πρόκειται να εκτεθεί κατά τη διάρκεια φωτογραφιών. «Ακριβώς επειδή έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου για γυμνό στο παρελθόν, δεν δίνει σε κανέναν την άδεια να υποθέσει ότι θα το κάνω και πάλι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε.

«Αισθάνομαι πως παραβιάζονται τα δικαιώματά μου ως επαγγελματίας και ως γυναίκα. Αυτό που μου έκαναν είναι απαράδεκτο.Θέλω να κάνω ό, τι μπορώ για να μην συμβεί κάτι τέτοιο και σε άλλους» αναφέρει και σημειώνει πως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στο χώρο της μόδας.

Το περιοδικό δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο και δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες.

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM
GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM