Η Βελγικής καταγωγής Χάνε Γκάμπι Οντιέλ αποκάλυψε ότι είναι intersex (μεσοφυλική) ελπίζοντας να καταρρίψει τα ταμπού που υπάρχουν γύρω από τους ανθρώπους αυτούς και να δώσει θάρρος σε όσα παιδιά αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

 

Μιλώντας στη USA Today, το 29χρονο supermodel που έχει εμφανιστεί σε fashion show για λογαριασμό της Vogue και του περιοδικού Elle και που έχει πρωταγωνιστήσει σε κολεξιόν διάσημων οίκων μόδας (Chanel, Prada, Givenchy), γεννήθηκε έχοντας κρυφούς όρχεις, τους οποίους αφαίρεσε σε ηλικία 10 ετών, όταν οι γιατροί της είπαν ότι ενδέχεται να της προκαλέσουν καρκίνο στο μέλλον.

 

Dear #intersexyouth , doctors and parents, Whats up #intersex #StopIGM (Intersex Genital Mutilation) #intersexHanne #intersexy Feel free to share ???✌️

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) στις

 

Η Οντιέλ πάσχει από μια μορφή του Συνδρόμου Αναισθησίας Ανδρογόνου (ΣΑΑ) στην οποία τα άτομα δείχνουν θηλυκά εξωτερικά, όμως έχουν τα ΧΥ χρωμοσώματα και γεννιούνται με όρχεις, οι οποίοι παραμένουν μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα.

 

She's out! ? @interact_adv #intersex #StopIGM (Intersex Genital Mutilation) #intersexHanne #intersexy ??

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) στις

 

«Είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή μου τώρα να σπάσω το ταμπού», δήλωσε στην εφημερίδα, για να προσθέσει: «Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την εποχή θα πρέπει να μην πειράζει να μιλάμε για αυτό», πρόσθεσε.

 

Σε ηλικία 10 ετών, η Οντιέλ υπεβλήθη σε εγχείρηση για την αφαίρεση των όρχεων. «Κάποια στιγμή μετά την εγχείρηση ήξερα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω παιδιά, ότι δεν θα έχω περίοδο. Ήξερα ότι κάτι πάει στραβά», είπε. Στα 18 υπεβλήθη και σε μία σειρά άλλων εγχειρίσεων αποκατάστασης.

 

Η ίδια εξήγησε ότι οι εγχειρήσεις αυτές της προκάλεσαν άγχος και ήθελε να μιλήσει για το πρόβλημά της, κυρίως για να αποτρέψει τους γονείς από το να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε μη απαραίτητες επεμβάσεις. «Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα να είσαι intersex», εξήγησε η Οντιέλ.

 

Ο σύζυγός της δήλωσε ότι είναι «πολύ περήφανος» για το θάρρος της να μιλήσει ανοικτά για το πρόβλημά της.

 

Congrats @moschino ? thank you for having me @itsjeremyscott and @carlynecerfdedudzeele ? hair by @paulhanlonhair make up by @tompecheux casting @pg_dmcasting and @samuel_ellis

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) στις

 

«Εντυπωσιάστηκα από την απόφασή της να υπερασπιστεί τα intersex παιδιά για να τους δώσει την ευκαιρία να αποφασίσουν μόνα τους για το σώμα τους, σε αντίθεση με την περίπτωση της Χάνε και της οικογένειάς της (και πολλών άλλων) που δεν είχαν επιλογές και πληροφόρηση», είπε ο Τζον Σβίατεκ, επίσης μοντέλο στο επάγγελμα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Independent