Μίρα Σορβίνο: Με βίασε άνδρας που γνώριζα

Μίρα Σορβίνο: Με βίασε άνδρας που γνώριζα Facebook Twitter
0

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μίρα Σορβίνο, δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού, κάνοντας την αποκάλυψη δημόσια, σε μια ομιλία της για την προώθηση της εφαρμογής ισχυρότερων νόμων κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στη Νέα Υόρκη.

Η Σορβίνο, η οποία ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν τον παραγωγό ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για αυστηρότερα μέτρα κατά των βιασμών.

Η Σορβίνο αναγνώρισε ότι η δημόσια παραδοχή της σχετικά με την συμπεριφορά του Γουάινστιν ήταν τραυματική, λέγοντας:«Δεν είχα αναζήτησει πραγματικά τη βοήθεια που χρειαζόμουν», αλλά αποκάλυψε ότι είχε μια ακόμη πιο τραυματική εμπειρία με έναν άνδρα τον οποίο δεν κατονόμασε.

 

«Στέκομαι εδώ μπροστά σας για να πω όχι μόνο ότι είμαι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά είμαι επίσης θύμα σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού από κάποιον που γνώριζα», είπε, αλλά τόνισε πως θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Πρόσθεσε πως ήθελε να αποκαλύψει την επίθεση για να βοηθήσει άλλα θύματα. Η φράση που χρησιμοποίησε είναι «date-rape» και χρησιμοποιείται όταν θύμα και θύτης γνωρίζονται ή έχουν κάποιου είδους σχέση.

«Το κάνω εδώ για να προσπαθήσω να βοηθήσω, επειδή υπάρχουν τόσα θύματα που τώρα χρειάζονται δικαιοσύνη και πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν το χρόνο που χρειάζονται για να διαχειριστούν το τραύμα και την ντροπή» είπε.

Το 2018, η Σορβίνο ισχυρίστηκε ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν εργάστηκαν σε ένα φιλμ μαζί το 1995. Ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον είπε αργότερα ότι ο παραγωγός του είπε να μην την δει για οντισιόν για ένα ρόλο στο φιλμ «O Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά αναδημιουργήθηκε το DNA του ανθρώπου από την έκρηξη της Πομπηίας

Τα σώματα ανήκαν σε έναν άνδρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 ή στις αρχές των 40 ετών και σε μια γυναίκα 50 ετών. Το γεγονός ότι πιθανότατα απολάμβαναν ένα χαλαρό γεύμα όταν τους χτύπησε η καταστροφή δεν είναι ασυνήθιστο.
THE LIFO TEAM
Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Πολιτισμός / Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της στο Αιγαίο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ