«Mega Trash»: Η σημειολογία των σκουπιδιών σε μια πρωτότυπη έκθεση στο Hyper Hypo

«Mega Trash»: Η σημειολογία των σκουπιδιών σε μια πρωτότυπη έκθεση στο Hyper Hypo Facebook Twitter
Coxx Ceramics
0

O Luca de Salvia και o Coxx Ceramics εμπνέονται από τη σημειολογία των σκουπιδιών και παρουσιάζουν εικαστικά έργα μεικτής τεχνικής και κεραμικά στην κοινή έκθεση «Mega Trash», που θα πραγματοποιηθεί στο project space του βιβλιοπωλείου Hyper Hypo στην οδό Βορέου 10, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

Ο Luca de Salvia, που συγχρόνως επιμελείται την έκθεση, αναφέρει: «Πρόκειται για μια σειρά 6 ζωγραφικών έργων που απεικονίζουν σύγχρονα σκουπίδια στον δρόμο. Αποτελούν φόρο τιμής στην “αισθητική των ερειπίων”, που σημαίνει ότι τα σκουπίδια προδίδουν την ιστορία τους μέσα από τη φθορά τους».

Ως πρώην γραφίστας σε διαφημιστικές εταιρείες, ο Luca ανέπτυξε μια σχέση αγάπης και μίσους για τον σύγχρονο καταναλωτισμό, και αυτό διερευνά μέσα από αυτή την έκθεση.

Από την πλευρά του ο Coxx Ceramics αναφέρει: «Χρησιμοποίησα ένα παλιό, χρησιμοποιημένο και σχεδόν κατεστραμμένο ζευγάρι Nike Air Max για να φτιάξω μια σειρά από ζωγραφισμένα κεραμικά αντικείμενα. Οι φόρμες που προέκυψαν από τη μετάβαση του αντικείμενου από καινούργιο παπούτσι σε σκουπίδι με ενέπνευσαν για την δημιουργία των κεραμικών».

Η έκθεση «Mega Trash» θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου στις μέρες και ώρες λειτουργίας του Hyper Hypo.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 211 7359628.

Mega Trash: Έργα μεικτής τεχνικής και κεραμικά από τον Luca de Salvia και τον Coxx στο Hyper Hypo Facebook Twitter
Luca de Salvia
Mega Trash: Έργα μεικτής τεχνικής και κεραμικά από τον Luca de Salvia και τον Coxx στο Hyper Hypo Facebook Twitter
Luca de Salvia
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Το πορτρέτο της Lily Allen από τη Nieves Gonzalez, που χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του West End Girl, εκτίθεται πλέον στη National Portrait Gallery του Λονδίνου για έναν χρόνο, σηματοδοτώντας και την πρώτη παρουσία της ζωγράφου σε μεγάλο βρετανικό δημόσιο ίδρυμα
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΙ ΝΑΥΑΓΙΑ

Πολιτισμός / Ιδρύονται δύο νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών - Αυτά τα ναυάγια εντάσσονται

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει στις προτεραιότητές του «την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας»
THE LIFO TEAM
ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ