Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου & Βασίλης Μπισμπίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου & Βασίλης Μπισμπίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Facebook Twitter
0

Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) απηύθυνε πρόσκληση στην Μαρία Ναυπλιώτου, την Ζέτα Δούκα, την Μαρκέλλα Γιαννάτου και τον Βασίλη Μπισμπίκη, να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλα τα μέλη της.


Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, φέτος συμπίπτει με την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι, λόγω της υγειονομικής κρίσης, αφού τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.


Σήμερα, η γενική γραμματεία παρουσίασε το βίντεο όπου «οι καταξιωμένοι ηθοποιοί προτρέπουν όλες και όλους να μιλήσουμε - ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην δική μας οικογένεια - στους ψυχολόγους και στους κοινωνικούς λειτουργούς που είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα» στον πενταψήφιο αριθμό 15900 αλλά και να απευθυνθούν στο δίκτυο των δομών της γενικής γραμματείας, για το οποίο μπορούν να ενημερωθούν στο www.isotita.gr και στο www.womensos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική γραμματεία διαθέτει και δίκτυο ξενώνων για τις περιπτώσεις που μια γυναίκα χρειάζεται να απομακρυνθεί άμεσα από το περιβάλλον της.


Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας Μαρία Συρεγγέλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «φέτος οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες για κάποιες γυναίκες και έτσι και εμείς εντείνουμε την προσπάθεια μας διαρκώς, μέχρι καμία γυναίκα να μην κινδυνεύει, μέχρι η ασφάλεια να είναι δεδομένη για όλες και όλους - και ευχόμαστε του χρόνου και κάθε επόμενη χρονιά, να έχουμε πετύχει όλο και περισσότερες γυναίκες να έχουν δραπετεύσει από τον κύκλο της βίας».


Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες δέχτηκαν να συμμετάσχουν άνευ αμοιβής στο βίντεο, «προκειμένου να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας να μιλήσουν», και για τον λόγο αυτό, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία, τους ευχαριστεί θερμά «για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την ενσυναίσθηση που επέδειξαν στο ευαίσθητο θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών».


Παρακολουθείστε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM