Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου & Βασίλης Μπισμπίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου & Βασίλης Μπισμπίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Facebook Twitter
0

Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) απηύθυνε πρόσκληση στην Μαρία Ναυπλιώτου, την Ζέτα Δούκα, την Μαρκέλλα Γιαννάτου και τον Βασίλη Μπισμπίκη, να ενώσουν τις φωνές τους διεκδικώντας μια ασφαλέστερη κοινωνία για όλα τα μέλη της.


Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, φέτος συμπίπτει με την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι, λόγω της υγειονομικής κρίσης, αφού τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.


Σήμερα, η γενική γραμματεία παρουσίασε το βίντεο όπου «οι καταξιωμένοι ηθοποιοί προτρέπουν όλες και όλους να μιλήσουμε - ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην δική μας οικογένεια - στους ψυχολόγους και στους κοινωνικούς λειτουργούς που είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα» στον πενταψήφιο αριθμό 15900 αλλά και να απευθυνθούν στο δίκτυο των δομών της γενικής γραμματείας, για το οποίο μπορούν να ενημερωθούν στο www.isotita.gr και στο www.womensos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική γραμματεία διαθέτει και δίκτυο ξενώνων για τις περιπτώσεις που μια γυναίκα χρειάζεται να απομακρυνθεί άμεσα από το περιβάλλον της.


Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας Μαρία Συρεγγέλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «φέτος οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες για κάποιες γυναίκες και έτσι και εμείς εντείνουμε την προσπάθεια μας διαρκώς, μέχρι καμία γυναίκα να μην κινδυνεύει, μέχρι η ασφάλεια να είναι δεδομένη για όλες και όλους - και ευχόμαστε του χρόνου και κάθε επόμενη χρονιά, να έχουμε πετύχει όλο και περισσότερες γυναίκες να έχουν δραπετεύσει από τον κύκλο της βίας».


Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες δέχτηκαν να συμμετάσχουν άνευ αμοιβής στο βίντεο, «προκειμένου να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας να μιλήσουν», και για τον λόγο αυτό, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία, τους ευχαριστεί θερμά «για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την ενσυναίσθηση που επέδειξαν στο ευαίσθητο θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών».


Παρακολουθείστε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM