Μαρία Κάλλας, Αριάνα Γκράντε και κατεχόμενο Άμστερνταμ από αύριο στους κινηματογράφους

Μαρία Κάλλας, Αριάνα Γκράντε και κατεχόμενο Άμστερνταμ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Η ταινία «Maria» κλείνει μια τριπλέτα βιογραφιών από τον Χιλιανό σκηνοθέτη με διάσημες γυναίκες, ευρισκόμενες υπό πίεση, σε αναζήτηση του προσωπικού τους χώρου και, στην περίπτωσή μας, της προσωπικής τους φωνής.
0

Η Maria του Πάμπλο Λαραϊν έρχεται να προστεθεί σε έναν μάλλον υπέρογκο αριθμό αξιόλογων δημιουργιών που απευθύνονται στο ενήλικο κοινό και τρώγονται μεταξύ τους στα ταμεία αυτή την περίοδο.

Η ταινία κλείνει μια τριπλέτα βιογραφιών από τον Χιλιανό σκηνοθέτη –ο Neruda είναι διαφορετική περίπτωση– με διάσημες γυναίκες, ευρισκόμενες υπό πίεση, σε αναζήτηση του προσωπικού τους χώρου και, στην περίπτωσή μας, της προσωπικής τους φωνής. Για τον υπογράφοντα, ο φαντασματικός τρόπος του Λαραϊν αρμόζει περισσότερο σε μια ιστορία τοποθετημένη στις τελευταίες μέρες μιας ζωής. Ποικίλλουν οι απόψεις αν είναι η καλύτερη εκ των τριών, αλλά όλοι συμφωνούν ότι είναι η πιο προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό.

Μαρία Κάλλας, Αριάνα Γκράντε και κατεχόμενο Άμστερνταμ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το «Wicked», το πρώτο μέρος της κινηματογραφικής μεταφοράς του δημοφιλέστερου μιούζικαλ του 21ου αιώνα.

Το Wicked, το πρώτο μέρος της κινηματογραφικής μεταφοράς του δημοφιλέστερου μιούζικαλ του 21ου αιώνα, θριάμβευσε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έρχεται για να προσφέρει χαρά και στα μέρη μας. Οι δημιουργοί αύξησαν κατά πολύ το διαλογικό μέρος, για να κατευνάσουν αλλεργικούς στα μιούζικαλ, η Αριάνα Γκράντε αποδεικνύεται κωμικό ταλέντο και η κινηματογραφική μελωδία αυτής της διασκευής κυλά ευχάριστα και χειροποίητα, τουλάχιστον μέχρι την ψηφιακή χασμωδία του (πρόσκαιρου) φινάλε.

Κυκλοφορούν ακόμα το Weekend in Taipei, με τον Λουκ Έβανς σε περιπέτεια τύπου Λικ Μπεσόν, το Occupied City, μια σαφώς πολύ καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα (αν και επαναλαμβανόμενη) ταινία του Στιβ ΜακΚουίν από το Blitz, που προβάλλεται μέσω του Apple TV+, και, για τους μικρούς μας φίλους, η μεταγλωττισμένη οικογενειακή κωμωδία με τον ελληνικό τίτλο Το Βράδυ που ο Μπαμπάς μου έσωσε τα Χριστούγεννα.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM