Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη Facebook Twitter
3

Για την πολυετή εξάρτηση της από τα ναρκωτικά, μίλησε δημοσίως, σε συνέντευξή της, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Η κάνναβη ήρθε πολύ νωρίς στη ζωή της, ήδη από το γυμνάσιο, σε ηλικία 13 ετών, και της έγινε μόνιμη συνήθεια. Γρήγορα πέρασε στα πιο βαριά ναρκωτικά, όπως εξομολογήθηκε στην Στέφη Βασιλοπούλου, στο κανάλι της στο Youtube. «Νομίζουμε ότι ξεφεύγουμε από κάτι, αλλά είναι ένας φαύλος κύκλος, δεν τελειώνει αυτό το πράγμα», λέει η ίδια, περιγράφοντας πώς πέρασε από το χασίς στην κοκαΐνη, τα χάπια LSD και ecstasy, και τα παραισθησιογόνα μανιτάρια σε πάρτι του εξωτερικού. 

«Εγώ ξεκίνησα γιατί είμαι πάρα πολύ περίεργη και επειδή είχα και μία ελευθερία από το σπίτι μου. Μπορούσα να βγαίνω από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Κυκλοφορούσα τη νύχτα, βρέθηκα με κόσμο που κάνει ουσίες. Ξεκίνησα από το «τσιγαράκι», μετά κάνεις κάτι άλλο [...] ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου. Μετά LSD, μετά μανιτάρια, μετά ecstasy, τα έκανα όλα. Από τα 13 μέχρι τα 25 το τσιγάρο ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα [...] τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα». 

«Πρέπει να εξαφανιστείς για να σωθείς»

«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τις παρέες αυτές, να "εξαφανιστείς" για να σωθείς. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν πάει καλά [...] Χτύπησε μέσα μου το καμπανάκι [...] Συνειδητοποίησα ότι έφευγα από την παρέα και πήγαινα μόνη μου σπίτι μου να κάνω κοκαΐνη [...] Εκεί κατάλαβα ότι δεν είναι φυσιολογικό». Τελικά αποφάσισε να απομακρυνθεί, έφυγε από το κέντρο της Αθήνας και ξεκίνησε να ασκείται - κολύμπι, περπάτημα, υγιεινή διατροφή και διάβασμα. Έτσι ξέφυγε από τον κόσμο των ουσιών και παραμένει 17 χρόνια καθαρή. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένας καινούργιος μήνας ξεκινάει. Μπορούμε να επιλέξουμε είτε να κινούμαστε είτε να είμαστε αδρανείς. Ευτυχώς ζούμε σε μία φανταστική χώρα που μας παρέχει πανέμορφα μέρη και μέρες. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτη την πανέμορφη φύση και αυτόν τον πανέμορφο ελληνικό ήλιο! Ας βγούμε έξω να κάνουμε ασκήσεις και να αναζωογονηθουμε!! #cleanlife #katharizoi #kinisi #drasi #bestrong

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) στις

 
Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM
ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΝΤΩΡ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΛΥΠΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ: Νέα ευρήματα από το πλοίο του Έλγιν - Βρέθηκε θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα;

Το μπρίκι ΜΕΝΤΩΡ, που βυθίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1802 έξω από το λιμάνι του Αβλέμονα στα νοτιοανατολικά των Κυθήρων, ήταν ένα από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν
THE LIFO TEAM