Το «πράσινο φως» στην προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της εκδήλωσης «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η συλλογή ρούχων «Cruise 2021» του γαλλικού οίκου Dior, έδωσαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

 

Τα μέλη του ΚΣΝΜ ενέκριναν επίσης τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστότοπο του οίκου DIOR.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δηλαδή στην Ακρόπολη (μόνο φωτογράφιση), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

 

Ο γαλλικός Οίκος υψηλής ραπτικής πρότεινε, όπως είχε αποκαλύψει το Lifo.gr, να πραγματοποιήσει στη χώρα μας την παρουσίαση της ειδικής συλλογής η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ευρύτερα στην Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Οίκος θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, με στόχο να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν.

 

Με επίκεντρο το λαμπερό ντεφιλέ μόδας στο Καλλιμάρμαρο, ο Οίκος είχε αιτηθεί να δοθεί άδεια και για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, όπως η Ακρόπολη, το Ηρώδειο και ο Ναός του Ηφαίστου, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων.