ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο

ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
Επίδειξη μόδας του Οίκου Ντιόρ στο Μαρακές το 2020. Φωτό: Getty Images
0

Το «πράσινο φως» στην προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της εκδήλωσης «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η συλλογή ρούχων «Cruise 2021» του γαλλικού οίκου Dior, έδωσαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Τα μέλη του ΚΣΝΜ ενέκριναν επίσης τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστότοπο του οίκου DIOR.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δηλαδή στην Ακρόπολη (μόνο φωτογράφιση), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Ο γαλλικός Οίκος υψηλής ραπτικής πρότεινε, όπως είχε αποκαλύψει το Lifo.gr, να πραγματοποιήσει στη χώρα μας την παρουσίαση της ειδικής συλλογής η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ευρύτερα στην Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Οίκος θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, με στόχο να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν.

Με επίκεντρο το λαμπερό ντεφιλέ μόδας στο Καλλιμάρμαρο, ο Οίκος είχε αιτηθεί να δοθεί άδεια και για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, όπως η Ακρόπολη, το Ηρώδειο και ο Ναός του Ηφαίστου, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM
Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM