ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο

ΚΣΝΜ: «Πράσινο φως» για την εκδήλωση του οίκου μόδας Dior στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
Επίδειξη μόδας του Οίκου Ντιόρ στο Μαρακές το 2020. Φωτό: Getty Images
0

Το «πράσινο φως» στην προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της εκδήλωσης «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η συλλογή ρούχων «Cruise 2021» του γαλλικού οίκου Dior, έδωσαν χτες ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Τα μέλη του ΚΣΝΜ ενέκριναν επίσης τη χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, καθώς και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστότοπο του οίκου DIOR.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δηλαδή στην Ακρόπολη (μόνο φωτογράφιση), στο Ηρώδειο, στην Αρχαία Αγορά, στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Ο γαλλικός Οίκος υψηλής ραπτικής πρότεινε, όπως είχε αποκαλύψει το Lifo.gr, να πραγματοποιήσει στη χώρα μας την παρουσίαση της ειδικής συλλογής η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ευρύτερα στην Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Οίκος θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, με στόχο να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν.

Με επίκεντρο το λαμπερό ντεφιλέ μόδας στο Καλλιμάρμαρο, ο Οίκος είχε αιτηθεί να δοθεί άδεια και για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, όπως η Ακρόπολη, το Ηρώδειο και ο Ναός του Ηφαίστου, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM