Καλλιτέχνες: Νέα 24ωρη απεργία της ΠΟΘΑ και συγκέντρωση έξω από το ΣΤΕ

Καλλιτέχνες: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα της ΠΟΘΑ και συγκέντρωση έξω από το ΣΤΕ Facebook Twitter
Φωτ.: Euriokinissi
0

Νέα κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα διοργανώνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με κύριο αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΘΑ, «σήμερα Παρασκευή 17/2 συνεχίζουμε με 24ωρη απεργία και με κατάθεση αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής  (10:00 π.μ.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώνουμε κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22.

Καθώς και για  την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα.

Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η  ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ  CGT.

Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM