Καλλιτέχνες: 24ωρη απεργία της ΠΟΘΑ σήμερα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα και το άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η οποία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της ομοσπονδίας ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.  

Τα ξημερώματα οι καλλιτέχνες προχώρησαν σε κατάληψη του θεάτρου Rex επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας ενώ πριν από λίγη ώρα έκαναν άλλη συμβολική κατάληψη στο υπουργείου Πολιτισμού, στα Εξάρχεια. 

Τι άλλο ζητούν οι καλλιτέχνες

– Επαναφορά των επαγγέλματος  στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). 

– Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγράμματα στο Σπουδαστικό Σώμα. 

 – Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM