ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Καλλιτέχνες: 24ωρη απεργία της ΠΟΘΑ σήμερα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα και το άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η οποία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της ομοσπονδίας ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.  

Τα ξημερώματα οι καλλιτέχνες προχώρησαν σε κατάληψη του θεάτρου Rex επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας ενώ πριν από λίγη ώρα έκαναν άλλη συμβολική κατάληψη στο υπουργείου Πολιτισμού, στα Εξάρχεια. 

Τι άλλο ζητούν οι καλλιτέχνες

– Επαναφορά των επαγγέλματος  στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). 

– Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγράμματα στο Σπουδαστικό Σώμα. 

 – Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. 

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
K- CRIME: Eννέα νέο-νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά

Πολιτισμός / Ιστορίες εκδίκησης, αστυνομικά αινίγματα, νέο-νουάρ αισθητική: Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης στο νοτιοκορεατικό crime

9 ταινίες με την υπογραφή σκηνοθετών όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο και ο Κιμ Κι-ντουκ, αλλά και λιγότερο γνωστές προτάσεις από μία από τις πιο ακμάζουσες κινηματογραφικές βιομηχανίες έρχονται στο θερινό Λαΐς.
NEWSROOM