Ισπανία: Τον Ιούνιο η δίκη της Σακίρα για απάτη ύψους 14,5 εκατ. ευρώ

Ισπανία: Τον Ιούνιο η δίκη της Σακίρα για απάτη ύψους 14,5 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Σακίρα θα παρουσιαστεί στις 12 Ιουνίου σε δικαστήριο στην περιφέρεια της Βαρκελώνης για φερόμενη οικονομική απάτη ύψους σχεδόν 14,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

  

Το δικαστήριο της περιοχής Εσπλούγες δε Λιουμπρεγάτ έκανε «δεκτές τις διώξεις της εισαγγελίας» σε βάρος της τραγουδίστριας, ανακοίνωσε το ανώτερο δικαστήριο της Καταλονίας, περιφέρειας της βορειοανατολικής Ισπανίας όπου η τραγουδίστρια συζεί με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου στις 10.00 τοπική ώρα.

Η εισαγγελία κατηγορεί την Κολομβιανή σταρ ότι δεν πλήρωσε τους φόρους της στην Ισπανία για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014 παρότι διέμενε εκεί, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Οι διώξεις αφορούν ωστόσο μόνο την περίοδο 2012-2014, καθώς οι υποθέσεις που χρονολογούνται το 2011 έχουν ήδη παραγραφεί.

Η 42χρονη τραγουδίστρια είναι επίσημα ζευγάρι από το 2011 με τον Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. Η Σακίρα μετέφερε την φορολογική της κατοικία στην Ισπανία το 2015.

Η φορολογική της κατοικία ήταν πρωτύτερα στις Μπαχάμες, αλλά εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει πέρυσι στο AFP ότι αυτό «δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».

Είχε τονίσει ότι ο σύντροφός της Σακίρα και τα παιδιά της διέμεναν στην περιοχή της Βαρκελώνης.

Οι δικηγόροι της Σακίρα εμμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν ζούσε περισσότερο από έξι μήνες ετησίως στην Ισπανία, προϋπόθεση για να φορολογείται στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM
Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ακυρώνει την παρουσία της στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ χάνει την πρώτη της εμφάνιση στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Η 84χρονη σταρ δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών, όπου θα λάμβανε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό στο γόνατο.
THE LIFO TEAM