Η σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι κατηγορεί τις αρχές για «δικαστική παρωδία»

Η σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι κατηγορεί τις αρχές για «δικαστική παρωδία» Facebook Twitter
EPA
0

Για «δαιμονοποίηση» του Μπιλ Κόσμπι, κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η σύζυγος του 80χρονου, κάνοντας λόγο για «δικαστική παρωδία».

Την περασμένη εβδομάδα, ένα σώμα ενόρκων στις ΗΠΑ έκρινε ένοχο τον Αμερικανό κωμικό για τον βιασμό μιας γυναίκας, πριν από 14 χρόνια, στο σπίτι του.

Η 74χρονη Καμίλ Κόσμπι υποστήριξε πως η εξέλιξη αυτή πρόκειται για «λιντσάρισμα και όχι για πραγματική δικαιοσύνη».

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Άντρεα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί μαζί με τρία χάπια, που όπως της είπε «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει». Αφού περίμενε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, μόλις άρχισε η επίδραση των χαπιών ο Κόσμπι βίασε τη γυναίκα χωρίς εκείνη να είναι σε θέση να αντισταθεί.

Η Κόσμπι είναι παντρεμένη με τον σύζυγό της από το 1964 και πολλές από τις καταγγελίες βιασμών αφορούν στην περίοδο του έγγαμου βίου του κωμικού.  «Από πότε όλοι οι καταγγέλλουσες λένε την αλήθεια;» τόνισε η Κόσμπι, αναφέροντας ως παραδείγματα δικαστικές άλλους Αφροαμερικανούς που καταδικάστηκαν βάσει ψευδών καταγγελιών.


Μάλιστα καταφέρθηκε και εναντίον του εισαγγελέα της κομητείας του Μοντγκόμερι, Κέβιν Στιλ, που έφερε την υπόθεση στο φως της δημοσιότητας το 2015, κατηγορώντας τον πως βασικός στόχος του ήταν η αυτοπροβολή του.

Σύμφωνα με τους ενόρκους, ο Κόσμπι είναι υπεύθυνος για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Κόσταντ και συγκεκριμένα για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», «διείσδυση μετά από χορήγηση χαπιών» και «διείσδυση ενώ η γυναίκα ήταν αναίσθητη».

Κάθε ένα από αυτά τα κακουργήματα τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 ετών σε πολιτειακή φυλακή, αν και θεωρητικά ο Κόσμπι θα μπορούσε να εκτίσει μόλις 10 χρόνια και για τα τρία κακουργήματα, αντί για 30 έτη αθροιστικά. Ούτως ή άλλως ο άλλοτε δημοφιλής κωμικός είναι πλέον 80 ετών.

Κατά τις τρεις εβδομάδες της δίκης, ο Κόσμπι αρνήθηκε σθεναρά όλες τις κατηγορίες της Κόσταντ, αποκαλώντας την επανειλημμένα «ψεύτρα», χωρίς να πείσει τους ενόρκους.


Συνολικά, 57 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματά του περιγράφουν παρόμοιο τρόπο δράσης, με τον Κόσμπι να τις ακινητοποιεί με παραλυτικά χάπια πριν τις βιάσει.

Με πληροφορίες από CNN και New York Times

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

29ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Πολιτισμός / Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Όλες οι μουσικές ταινίες του φετινού προγράμματος

Οι απαρχές του Νικ Κέιβ, η Τζόαν Μπαέζ, οι ξεχασμένοι ήρωες του λαϊκού τραγουδιού, η Creep Records και πολλά ακόμα μουσικά ντοκιμαντέρ σε ένα διαχρονικά ενδιαφέρον τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
THE LIFO TEAM
Αρχαίο ρωμαϊκό ψυγείο ανακαλύφθηκε σε ανασκαφή στη Βουλγαρία

Πολιτισμός / Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε το ψυγείο ενός αρχαίου Ρωμαίου (να τι θα βρίσκαμε μέσα!)

Σε ανασκαφή στη Βουλγαρία ανακαλύφθηκε ένα αρχαίος ρωμαϊκός θάλαμος ψύξης, στον οποίο εντοπίστηκαν ακόμα και υπολείμματα φαγητού - Τώρα οι ερευνητές καλούνται να μαντέψουν και να αναδημιουργήσουν το τελευταίο γεύμα του ιδιοκτήτη του ψυγείου
NEWSROOM