Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει τη «Συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη

Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει την «Συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη Facebook Twitter
0

«Η Συναναστροφή» της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία–δραματουργική επεξεργασία Ρούλας Πατεράκη και με τίτλο «Η Συναναστροφή, σε βλέπω να έρχεσαι», σε παραγωγή της Καλλιτεχνικής Ομάδας «Kentro». Το έργο κάνει πρεμιέρα στις 26 Δεκεμβρίου 2022 στο Θέατρο ΕΛΕΡ(Φρυνίχου 10, Πλάκα) και θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Ρούλα Πατεράκη, μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Θα γίνει ανταλλαγή;» στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022», καταπιάνεται με ένα σπουδαίο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη που δεν παρουσιάζεται συχνά στη θεατρική σκηνή. Ο τσεχωφικός κόσμος της «Συναναστροφής» αποκαλύπτεται μέσα από τις εύθραυστες, διφορούμενες σχέσεις δύο αδελφών, της Όλγας και της Βασιλικής, μια νύχτα που δέχονται μυστηριώδεις επισκέψεις.

Πρόθεση της παράστασης είναι να καταδείξει έναν κόσμο προσώπων και ιστορικών στιγμών, ο οποίος –μέσα απ’ τις συγκρούσεις και τις ανατροπές του παρελθόντος- σημάδεψε και εξακολουθεί να σημαδεύει το παρόν. Οι ήρωες της Αναγνωστάκη, μέσα στο δράμα τους, βλέπουν από το παράθυρο το αμείλικτο τοπίο του χιονιού την ώρα που το χιόνι λιώνει μέσα στο σαλόνι τους.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ευανθία Κουρμούλη, Νάντια Μουρούζη, Ελένη Παργινού, Κώστας Σερίφης, Τασία Σοφιανίδου, Γιώργος Φριντζήλας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρούλα Πατεράκη: Προς μία «δραματουργία της δυστοπίας»

Ποιο είναι το μέλλον του θεάτρου; / Ρούλα Πατεράκη: Προς μία «δραματουργία της δυστοπίας»

Πού οδεύει το θέατρο, ως επάγγελμα, ως θέαμα, ως μέσο κοινωνικοποίησης και ως περιεχόμενο; Επιχειρούμε να ανοίξουμε τη μεγάλη συζήτηση ζητώντας μια πρώτη προσέγγιση από σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Σήμερα μας μιλά η Ρούλα Πατεράκη.
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM
Τζάρμους, Σμαραγδής και Μπομπ Σφουγγαράκης τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζάρμους, Σμαραγδής και Μπομπ Σφουγγαράκης τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, το εγχώριο biopic του Καποδίστρια και ένας αγαπημένος παιδικός ήρωας πάνω στην ώρα για τις γιορτές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ