«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκβιάστηκε για να δώσει τη συνέντευξη στο BBC το 1995»

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκβιάστηκε για να δώσει τη συνέντευξη στο BBC το 1995» Facebook Twitter
0

Το BBC λέει πως ανέκτησε το σημείωμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα που επιβεβαιώνει ότι τα πλαστά στοιχεία δεν επηρέασαν την απόφασή της να δώσει την διάσημη συνέντευξη στο Panorama.

Πριν από 25 χρόνια, η αποκαλυπτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κλονίσει τη βρετανική μοναρχία αφού μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση και παραδέχτηκε ότι απάτησε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του γάμου τους με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ.

«Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα. [...] Ναι, τον λάτρευα. Ναι, ήμουν ερωτευμένη μαζί του», είπε η Νταϊάνα στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου του 1995.

 

Ο αδερφός της, Τσαρλς Σπένσερ κατηγορεί τώρα τον Μπασίρ ότι χρησιμοποίησε πλαστά τραπεζικά έγγραφα και και άλλες ανήθικες μεθόδους για να πείσει την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να του παραχωρήσει τη συνέντευξη.

Το BBC είπε πως το κανάλι είχε εξασφαλίσει τότε στα αρχεία του μια χειρόγραφη επιστολή από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην οποία δήλωνε ότι δεν είχε χειραγωγηθεί και δεν εξαναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξη. Ωστόσο, το κανάλι «δεν διαθέτει πλέον φυσικό αντίγραφο της χειρόγραφης επιστολής», καθώς έχει χαθεί.

«Τα αρχεία του BBC λένε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε ότι δεν είχε δει τα πλαστά έγγραφα και δεν είχαν παίξει κανένα ρόλο στην απόφασή της να συμμετάσχει στη συνέντευξη», είχε πει εκπρόσωπος του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στη New York Post.

Το σημείωμα της Νταϊάνα αναφέρεται στα πλαστά τραπεζικά στοιχεία που το BBC λέει πως ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος της πήρε συνέντευξη, παραδέχθηκε ότι προσκόμισε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην πριγκίπισσα. 

Η υπόθεση διερευνάται πλέον εκτενώς, ωστόσο, περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο 57χρονος δημοσιογράφος, νοσεί από κορωνοϊό. Πρόσφατα το BBC ζήτησε συγγνώμη από τον αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ο οποίος αποκάλυψε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Τσαρλς Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι ο Μπασίρ είπε στην αδελφή του «φανταστικές ιστορίες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της» και της έδειξε ψεύτικα τραπεζικά αρχεία που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησαν τον Μπασίρ να πάρει τη συνέντευξη.

Η δήλωση του BBC έρχεται ως απάντηση στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Channel 4 που υποστήριξε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαναγκάστηκε από τον δημοσιογράφο του BBC να προβεί στις αποκαλύψεις. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM