Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκε για 22 εκατ.- Από 100 εκατ. που ήταν η αρχική τιμή

Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκε για 22 εκατ.- Από 100 εκατ. που ήταν η αρχική τιμή Facebook Twitter
EPA
0

Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πωλήθηκε μόλις για 22 εκατομμύρια- από 100 εκατομμύρια που ήταν η αρχική τιμή- στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ρον Μπαρκλ.

Ο «βασιλιάς» της ποπ ζούσε στο ράντσο στο Λος Όλιβος, στην Καλιφόρνια από το 1987. Τον Ιούνιο του 2009 ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε σε άλλο σπίτι του, στο Χόλμπι Χιλς του Λος Άντζελες, από υπερβολική δόση φαρμάκων. 

Τα περίπου 11.000 στρέμματα της Neverland περιελάμβαναν λούνα παρκ, τρενάκι και ζωολογικό κήπο, στον οποίο ζούσαν ουρακοτάγκοι και ένας ελέφαντας που είχε χαρίσει στον σταρ η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το 1991. Η έπαυλη είναι 11.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαθέτει αρκετούς ξενώνες, πισίνα με καμπάνα, γήπεδα μπάσκετ και τένις, όπως και κινηματογράφο 50 θέσεων.

Το ράντσο βγήκε προς πώληση το 2015, με τιμή 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal τελικά το αγόρασε ο Μπαρκλ, που ήταν κάποτε συνεργάτης του Τζάκσον. O σταρ είχε πληρώσει 19,5 εκατομμύρια δολάρια για τη Neverland, αλλά αδυνατούσε να καταβάλει δάνειο με ενέχυρο το ακίνητο και έτσι μπήκε σε συνιδιοκτησία με fund που διαχειρίζεται η Colony Capital.

Ο Ίαν Ριντ, κτηματομεσίτης του Λος Άντζελες, σχολίασε στον Guardian ότι η αγορά αποτελεί «κλοπή» ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη το ανατριχιαστικό παρελθόν του ακινήτου- εισαγγελείς είχαν κάνει έρευνα περιγράφοντας το ράντσο ως έναν κόσμο που ο Τζάκσον έφτιαξε για να προσελκύει αγόρια προκειμένου να τα κακοποιήσει- αλλά και το γεγονός ότι χτίστηκε το 1982.

Ο νέος ιδιοκτήτης, ο Ρον Μπαρκλ, συμβούλευε τον Μάικλ Τζάκσον για επιχειρηματικά ζητήματα για αρκετά χρόνια πριν από τον θάνατο του σταρ, όταν εκείνος προσπαθούσε να απαλλαγεί από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η Neverland- που μετονομάστηκε σε Sycamore Valley Ranch πριν από μερικά χρόνια- αρχικά βγήκε προς πώληση για 100 εκατομμύρια δολάρια το 2015, ενώ δύο χρόνια αργότερα η τιμή έπεσε στα 67 εκατομμύρια.

Εκπρόσωπος του Μπαρκλ δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας εντόπισε το ακίνητο από αέρος, ενώ εξέταζε μια άλλη έκταση και επικοινώνησε με τον Τομ Μπάρακ, ιδρυτή της Colony Capital, για να κλείσουν τη συμφωνία.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM