Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκε για 22 εκατ.- Από 100 εκατ. που ήταν η αρχική τιμή

Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκε για 22 εκατ.- Από 100 εκατ. που ήταν η αρχική τιμή Facebook Twitter
EPA
0

Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πωλήθηκε μόλις για 22 εκατομμύρια- από 100 εκατομμύρια που ήταν η αρχική τιμή- στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ρον Μπαρκλ.

Ο «βασιλιάς» της ποπ ζούσε στο ράντσο στο Λος Όλιβος, στην Καλιφόρνια από το 1987. Τον Ιούνιο του 2009 ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε σε άλλο σπίτι του, στο Χόλμπι Χιλς του Λος Άντζελες, από υπερβολική δόση φαρμάκων. 

Τα περίπου 11.000 στρέμματα της Neverland περιελάμβαναν λούνα παρκ, τρενάκι και ζωολογικό κήπο, στον οποίο ζούσαν ουρακοτάγκοι και ένας ελέφαντας που είχε χαρίσει στον σταρ η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το 1991. Η έπαυλη είναι 11.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαθέτει αρκετούς ξενώνες, πισίνα με καμπάνα, γήπεδα μπάσκετ και τένις, όπως και κινηματογράφο 50 θέσεων.

Το ράντσο βγήκε προς πώληση το 2015, με τιμή 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal τελικά το αγόρασε ο Μπαρκλ, που ήταν κάποτε συνεργάτης του Τζάκσον. O σταρ είχε πληρώσει 19,5 εκατομμύρια δολάρια για τη Neverland, αλλά αδυνατούσε να καταβάλει δάνειο με ενέχυρο το ακίνητο και έτσι μπήκε σε συνιδιοκτησία με fund που διαχειρίζεται η Colony Capital.

Ο Ίαν Ριντ, κτηματομεσίτης του Λος Άντζελες, σχολίασε στον Guardian ότι η αγορά αποτελεί «κλοπή» ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη το ανατριχιαστικό παρελθόν του ακινήτου- εισαγγελείς είχαν κάνει έρευνα περιγράφοντας το ράντσο ως έναν κόσμο που ο Τζάκσον έφτιαξε για να προσελκύει αγόρια προκειμένου να τα κακοποιήσει- αλλά και το γεγονός ότι χτίστηκε το 1982.

Ο νέος ιδιοκτήτης, ο Ρον Μπαρκλ, συμβούλευε τον Μάικλ Τζάκσον για επιχειρηματικά ζητήματα για αρκετά χρόνια πριν από τον θάνατο του σταρ, όταν εκείνος προσπαθούσε να απαλλαγεί από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η Neverland- που μετονομάστηκε σε Sycamore Valley Ranch πριν από μερικά χρόνια- αρχικά βγήκε προς πώληση για 100 εκατομμύρια δολάρια το 2015, ενώ δύο χρόνια αργότερα η τιμή έπεσε στα 67 εκατομμύρια.

Εκπρόσωπος του Μπαρκλ δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας εντόπισε το ακίνητο από αέρος, ενώ εξέταζε μια άλλη έκταση και επικοινώνησε με τον Τομ Μπάρακ, ιδρυτή της Colony Capital, για να κλείσουν τη συμφωνία.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM