Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκε για 22 εκατ.- Από 100 εκατ. που ήταν η αρχική τιμή

Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πουλήθηκε για 22 εκατ.- Από 100 εκατ. που ήταν η αρχική τιμή Facebook Twitter
EPA
0

Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον πωλήθηκε μόλις για 22 εκατομμύρια- από 100 εκατομμύρια που ήταν η αρχική τιμή- στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ρον Μπαρκλ.

Ο «βασιλιάς» της ποπ ζούσε στο ράντσο στο Λος Όλιβος, στην Καλιφόρνια από το 1987. Τον Ιούνιο του 2009 ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε σε άλλο σπίτι του, στο Χόλμπι Χιλς του Λος Άντζελες, από υπερβολική δόση φαρμάκων. 

Τα περίπου 11.000 στρέμματα της Neverland περιελάμβαναν λούνα παρκ, τρενάκι και ζωολογικό κήπο, στον οποίο ζούσαν ουρακοτάγκοι και ένας ελέφαντας που είχε χαρίσει στον σταρ η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το 1991. Η έπαυλη είναι 11.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαθέτει αρκετούς ξενώνες, πισίνα με καμπάνα, γήπεδα μπάσκετ και τένις, όπως και κινηματογράφο 50 θέσεων.

Το ράντσο βγήκε προς πώληση το 2015, με τιμή 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal τελικά το αγόρασε ο Μπαρκλ, που ήταν κάποτε συνεργάτης του Τζάκσον. O σταρ είχε πληρώσει 19,5 εκατομμύρια δολάρια για τη Neverland, αλλά αδυνατούσε να καταβάλει δάνειο με ενέχυρο το ακίνητο και έτσι μπήκε σε συνιδιοκτησία με fund που διαχειρίζεται η Colony Capital.

Ο Ίαν Ριντ, κτηματομεσίτης του Λος Άντζελες, σχολίασε στον Guardian ότι η αγορά αποτελεί «κλοπή» ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη το ανατριχιαστικό παρελθόν του ακινήτου- εισαγγελείς είχαν κάνει έρευνα περιγράφοντας το ράντσο ως έναν κόσμο που ο Τζάκσον έφτιαξε για να προσελκύει αγόρια προκειμένου να τα κακοποιήσει- αλλά και το γεγονός ότι χτίστηκε το 1982.

Ο νέος ιδιοκτήτης, ο Ρον Μπαρκλ, συμβούλευε τον Μάικλ Τζάκσον για επιχειρηματικά ζητήματα για αρκετά χρόνια πριν από τον θάνατο του σταρ, όταν εκείνος προσπαθούσε να απαλλαγεί από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η Neverland- που μετονομάστηκε σε Sycamore Valley Ranch πριν από μερικά χρόνια- αρχικά βγήκε προς πώληση για 100 εκατομμύρια δολάρια το 2015, ενώ δύο χρόνια αργότερα η τιμή έπεσε στα 67 εκατομμύρια.

Εκπρόσωπος του Μπαρκλ δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας εντόπισε το ακίνητο από αέρος, ενώ εξέταζε μια άλλη έκταση και επικοινώνησε με τον Τομ Μπάρακ, ιδρυτή της Colony Capital, για να κλείσουν τη συμφωνία.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM