Η Μέγκαν Μαρκλ, ο μικρός Άρτσι και ο πρίγκιπας Χάρι ανακοίνωσαν την πρώτη περιοδεία τους

Η Μέγκαν Μαρκλ, ο μικρός Άρτσι και ο πρίγκιπας Χάρι ανακοίνωσαν την πρώτη περιοδεία τους Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μαζί με τον τεσσάρων μηνών γιο τους Άρτσι ξεκινούν τη Δευτέρα περιοδεία στη νότια Αφρική, το πρώτο τους επίσημο ταξίδι ως οικογένεια μετά τη γέννηση του γιου τους.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ξεκινήσουν την δεκαήμερη περιοδεία τους από το Κέιπ Τάουν. «Η οικογένειά μας θα πραγματοποιήσει το πρώτο της επίσημο ταξίδι στην Αφρική, μια περιοχή του κόσμου η οποία τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι μου», έγραψε ο Χάρι στον λογαριασμό του στο Instagram. «Ανυπομονώ να γνωρίσω τη Νότια Αφρική στη σύζυγο και τον γιο μου», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντηθεί με τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της μάχης κατά του απαρτχάιντ και στενό φίλο του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Την Πέμπτη ο πρίγκιπας θα συνεχίσει μόνος του την περιοδεία του στη Μποτσουάνα, την Ανγκόλα και το Μαλάουι, ενώ η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν στη Νότια Αφρική όπου θα συμμετάσχουν σε άλλες εκδηλώσεις.

Στη Μποτσουάνα, όπου ζει το ένα τρίτο των άγριων ελεφάντων της Αφρικής, ο Χάρι θα ασχοληθεί με την προστασία της πανίδας, ένα ζήτημα που τον ενδιαφέρει πολύ. Η χώρα αποτελεί και αγαπημένο προορισμό του ζευγαριού. Το 2016 «κατάφερα να πείσω (τη Μέγκαν) να έρθει να με βρει στη Μποτσουάνα. Και κατασκηνώσαμε κάτω από τα αστέρια», είχε διηγηθεί ο Χάρι στο BBC μετά την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων τους.

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας θα μεταβεί στη συνέχεια στην Ανγκόλα, όπου θα ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία στη διάρκεια ταξιδιού της στη χώρα το 1997 είχε εμπλακεί ενεργά στην αντιμετώπιση των ναρκών κατά προσωπικού. Ο 35χρονος Χάρι πρόκειται να επισκεφθεί ένα πρόγραμμα αποναρκοθέτησης στο Χουάμπο, στην κεντροδυτική Ανγκόλα, και ένα ορθοπεδικό νοσοκομείο.

Στη διάρκεια των 27 χρόνων (1975-2002) που διήρκησε ο εμφύλιος στην Ανγκόλα τοποθετήθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο νάρκες κατά προσωπικού.

Έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ανγκόλας Ζοάο Λουρένσο στις 28 Σεπτεμβρίου, ο πρίγκιπας Χάρι θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Μαλάουι, όπου θα επισκεφθεί προγράμματα υγείας και κατά της λαθροθηρίας. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ολοκληρώσουν την περιοδεία τους στις 2 Οκτωβρίου στη Νότια Αφρική με μία συνάντηση με την Γκράσα Μασέλ, την τελευταία σύζυγο του Νέλσον Μαντέλα, και μια συνομιλία με τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόζα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM