Στην Plaza de Colón της Μαδρίτης, ο καλλιτέχνης SpY παρουσίασε μια αλλόκοσμη εγκατάσταση - μια κατακόκκινη φωτεινή σφαίρα εγκλωβισμένη σε μια κυβόσχημη δομή.Η εγκατάσταση είναι σχόλιο για την καταστροφική ανθρώπινη δραστηριότητα και τον αντίκτυπό της στην τρέχουσα κλιματική κρίση. «Δυστυχώς, αυτή η ταχεία αλλαγή έχει μια επίπτωση η οποία μπορεί να αποδειχθεί άνευ επιστροφής» λέει ο SpY.

 

 

«Χρειάζεται να προτείνουμε διάλογο και δράσεις που θα συμβάλλουν σε βελτιωμένη συλλογική συνείδηση μέσα από ένα σύστημα αξιών που μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι είναι το να κάνουμε, σε ατομικό επίπεδο, μικρά βήματα για να βελτιώσουμε και να συμβάλλουμε στην αίσθηση της κοινής μας ευθύνης» υπογραμμίζει ο καλλιτέχνης.


 
Ως μια οπτική μεταφορά της έντασης -και του βαθμού του επείγοντος- της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης, η εγκατάσταση «Tierra» υψώνεται 25 μέτρα ψηλά, στον αέρα της Plaza de Colón· η πελώρια σφαίρα, «εγκιβωτισμένη» σε σκαλωσιά οικοδομής, δημιουργεί αντίθεση μεταξύ των δύο γεωμετρικών σχημάτων, αλλάζοντας τις οπτικές ισορροπίες στην πλατεία, ιδίως τη νύχτα. 

 

 


 Ο SpY είναι γνωστός για τις αστικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται όλο ειρωνεία εγκαταστάσεις αλλά και ένα προσωρινό πάρκο μέσα στη Μαδρίτη όπου ζει. Στον λογαριασμό του στο Instagram μπορούν όλοι να παρακολουθούν τα πρότζεκτ του.