Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει στο σφυρί την γκαρνταρόμπα της

Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει στο σφυρί την γκαρνταρόμπα της Facebook Twitter
EPA
0

Ένα μέρος της γκαρνταρόμπας της με φορέματα που είχε επιλέξει για τους ρόλους της σε ταινίες πρόκειται να βγάλει στο σφυρί η  Κλαούντια Καρντινάλε, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

«Αν και την ξέρουμε ως είδωλο του γκλάμουρ την δεκαετία του 1960 και ως διεθνή αστέρα στα πιο σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ, τη γνωρίζουμε λιγότερο ως γνώστρια της μόδας. Αυτός ακριβώς ο μυστικός κήπος μας αποκαλύπτεται σήμερα» υπογραμμίζει ο οίκος.

Οι προσφορές θα καταγραφούν αποκλειστικά στον ιστότοπο του Sotheby's το διάστημα 28ης Ιουνίου-9ης Ιουλίου. Τα 130 αντικείμενα, φορέματα, ταγιέρ και μαντό, για κάθε εμφάνιση της ημέρας και της νύχτας, θα εκτεθούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης με δωρεάν είσοδο από τη 2α έως την 4η Ιουλίου, στον οίκο Sotheby's, στο Παρίσι.

«Αυτά τα εκθέματα αποτελούν φόρο τιμής στην ιταλική μόδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, μια εποχή όπου το Παρίσι δεν είχε πλέον το μονοπώλιο του στυλ και οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας είχαν αρχίσει να παγιώνονται» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών.

Μαζί με τις μεγάλες φίρμες Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco και Balestra, οι παριζιάνικος οίκος μόδας Nina Ricci θα ντύνει τακτικά την ηθοποιό, ηλικίας 81 ετών, τη δεκαετία του 1960.

Ένα σύνολο της Irene Galitzine, που θυμίζει εκείνο που φόραγε η ηθοποιός το 1963 στον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 3.500 και 5.000 ευρώ.

Η τιμή ενός φορέματος κοκτέιλ της Νίνα Ρίτσι, το οποίο φόραγε η Κλαούντια Καρντινάλε στην ταινία Ένας Υπέροχος Κερατάς του Αντόνιο Πιετραντζέλι (1964) θα μπορούσε να φθάσει τα 3500 ευρώ.

Επιπλέον, το δερμάτινο παλτό που φορούσε η Καρντινάλι στην ταινία Ένα μοναδικό Ζευγάρι του Φραντσέσκο Μασέλι (1968), με συμπρωταγωνιστή τον Ροκ Χάντσον, εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2000-3000 ευρώ, ενώ το μαγιό του οίκου Cole of California που φόραγε η πρωταγωνίστρια στην ταινία Χαμένη Ταξιαρχία του Μαρκ Ρόνσον με τον Αλέν Ντελόν, υπολογίζεται ότι θα πωληθεί στα 700 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ