Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει στο σφυρί την γκαρνταρόμπα της

Η Κλαούντια Καρντινάλε βγάζει στο σφυρί την γκαρνταρόμπα της Facebook Twitter
EPA
0

Ένα μέρος της γκαρνταρόμπας της με φορέματα που είχε επιλέξει για τους ρόλους της σε ταινίες πρόκειται να βγάλει στο σφυρί η  Κλαούντια Καρντινάλε, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

«Αν και την ξέρουμε ως είδωλο του γκλάμουρ την δεκαετία του 1960 και ως διεθνή αστέρα στα πιο σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ, τη γνωρίζουμε λιγότερο ως γνώστρια της μόδας. Αυτός ακριβώς ο μυστικός κήπος μας αποκαλύπτεται σήμερα» υπογραμμίζει ο οίκος.

Οι προσφορές θα καταγραφούν αποκλειστικά στον ιστότοπο του Sotheby's το διάστημα 28ης Ιουνίου-9ης Ιουλίου. Τα 130 αντικείμενα, φορέματα, ταγιέρ και μαντό, για κάθε εμφάνιση της ημέρας και της νύχτας, θα εκτεθούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης με δωρεάν είσοδο από τη 2α έως την 4η Ιουλίου, στον οίκο Sotheby's, στο Παρίσι.

«Αυτά τα εκθέματα αποτελούν φόρο τιμής στην ιταλική μόδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, μια εποχή όπου το Παρίσι δεν είχε πλέον το μονοπώλιο του στυλ και οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας είχαν αρχίσει να παγιώνονται» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών.

Μαζί με τις μεγάλες φίρμες Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco και Balestra, οι παριζιάνικος οίκος μόδας Nina Ricci θα ντύνει τακτικά την ηθοποιό, ηλικίας 81 ετών, τη δεκαετία του 1960.

Ένα σύνολο της Irene Galitzine, που θυμίζει εκείνο που φόραγε η ηθοποιός το 1963 στον «Ροζ Πάνθηρα» του Μπλέικ Έντουαρντς εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 3.500 και 5.000 ευρώ.

Η τιμή ενός φορέματος κοκτέιλ της Νίνα Ρίτσι, το οποίο φόραγε η Κλαούντια Καρντινάλε στην ταινία Ένας Υπέροχος Κερατάς του Αντόνιο Πιετραντζέλι (1964) θα μπορούσε να φθάσει τα 3500 ευρώ.

Επιπλέον, το δερμάτινο παλτό που φορούσε η Καρντινάλι στην ταινία Ένα μοναδικό Ζευγάρι του Φραντσέσκο Μασέλι (1968), με συμπρωταγωνιστή τον Ροκ Χάντσον, εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2000-3000 ευρώ, ενώ το μαγιό του οίκου Cole of California που φόραγε η πρωταγωνίστρια στην ταινία Χαμένη Ταξιαρχία του Μαρκ Ρόνσον με τον Αλέν Ντελόν, υπολογίζεται ότι θα πωληθεί στα 700 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM