Η Άννα Γουίντουρ παραμένει επικεφαλής της Vogue - Τέλος στις φήμες αποχώρησής της

Η Άννα Γουίντουρ παραμένει επικεφαλής της Vogue - Τέλος στις φήμες αποχώρησής της Facebook Twitter
EPA
0

Η ιέρεια της μόδας Άννα Γουίντουρ, παραμένει διευθύντρια του περιοδικού Vogue και καλλιτεχνική διευθύντρια του Condé Nast «επ' αόριστον», ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου Μπομπ Σάουερμπεργκ.

Η ανακοίνωση αυτή δίνει τέλος σε φήμες μηνών που άφηναν να εννοηθεί ότι η 68χρονη Βρετανίδα θα αποχωρούσε από τον όμιλο μετά το κλείσιμο του Vogue Σεπτεμβρίου, τεύχους ορόσημου για τη μόδα.

Ωστόσο, σε μήνυμα που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter o Σάουερμπεργκ εξήγησε ότι η Γουίντουρ «δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί του επ' αόριστον» στα καθήκοντα που έχει η ίδια σήμερα.

«Η Άννα Γουίντουρ είναι μια απίστευτα ταλαντούχα και δημιουργική ηγέτις, της οποίας η επιρροή δεν μπορεί να μετρηθεί. Είναι αναπόσπαστο μέλος της μεταμόρφωσης της εταιρίας μας», γράφει o πρόεδρος του Condé Nast.

Το γεγονός ότι ο Σάουερμπεργκ είχε επιλέξει να επιβεβαιώσει ότι η Γουίντουρ θα παρέμενε στη θέση της, μετά τις φήμες που διέρρευσαν τον Απρίλιο, μπορεί να είχε σχέση με τις αποχωρήσεις της διευθύντριας μόδας και της εκτελεστικής διευθύντριας μόδας.

Οι Τον Γκούντμαν και Φίλις Πόσνικ, δυο ιστορικές μορφές του περιοδικού, αποχωρούν από τη σύνταξη αλλά θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, δήλωσε εκπρόσωπος του Vogue.

«Μήπως η αλλαγή φρουράς στο Vogue σημαίνει και άλλες αλλαγές;» ήταν ο τίτλος της New York Times στις αρχές της εβδομάδας.

Η Άννα Γουίντουρ παραμένει επικεφαλής της Vogue - Τέλος στις φήμες αποχώρησής της Facebook Twitter
EPA

Στο δυναμικό του Vogue από το 1983, η Γουίντουρ έγινε το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο της μόδας, κατευθύνοντας τις τάσεις και προωθώντας ορισμένους νέους σχεδιαστές.

Η ζωή μέσα στο περιοδικό και η διευθύντριά του ήταν το θέμα της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada» (2006). Η Μέριλ Στριπ υποδύεται τον χαρακτήρα που μοιάζει στη Γουίντουρ και για την ερμηνεία της αυτή η διάσημη ηθοποιός κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Άννα Γουίντουρ ετοίμασε επίσης το ετήσιο γκαλά στο Met της Νέας Υόρκης, που η ίδια οργανώνει με στόχο τη χρηματοδότηση του Costume Institute, του τμήματος του μουσείου που είναι αφιερωμένο στη μόδα.

Το Met Gala είναι ένα κοσμικό γεγονός που ανταγωνίζεται σε λάμψη και χλιδή τη βραδιά των 'Οσκαρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ