Green Day: Απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ

Green Day: Απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ Facebook Twitter
Οι Green Day στη Λεωφόρο της Δόξας / Φωτ.: EPA
0

Οι Green Day απέκτησαν το δικό τους αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Χρέη παρουσιαστή στην τελετή αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκε εχθές 1η Μαΐου, ανέλαβε ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, Ματ Πίνφιλντ, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Ιανουάριο.

Ο ίδιος δήλωσε: «Τι τιμή είναι να βρίσκομαι εδώ σήμερα με αυτούς τους τρεις τύπους που αγαπώ! Αγαπώ τη μουσική τους και τους αγαπώ ως ανθρώπους. Το "Dookie" έκανε τόσους πολλούς νέους να πάρουν κιθάρες, μπάσο και ντραμς και να θέλουν να τραγουδήσουν και να γράψουν τραγούδια. Αυτό ακριβώς είναι η πανκ ροκ, η ροκ εν ρολ μουσική. Αυτή η ομορφιά, αυτή η αγάπη, η μετάδοση αυτού του δώρου. Και αυτό είναι το τόσο ξεχωριστό με τους Green Day και γιατί είναι τόσο μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα».

Ο Ρομπ Καβάλο, συνεργάτης των Green Day και μουσικός - δισκογραφικός παραγωγός θυμήθηκε ότι ηχογράφησε το Dookie με το συγκρότημα όταν η grunge κυριαρχούσε ως ήχος στη μουσική βιομηχανία.

Green Day: «Είστε το πιο ωραίο συγκρότημα στον κόσμο» σχολίασε ο Ράιαν Ρέινολντς

Παρών ήταν και ο Ράιαν Ρέινολντς, ο οποίος έκανε αναφορά στην ιδέα του να εντάξει το τραγούδι «Good Riddance (Time of Your Life)» των Green Day στους τίτλους τέλους της ταινίας Deadpool & Wolverine.

Επαινώντας τους Green Day, ο ηθοποιός σχολίασε: «Είστε το πιο ωραίο συγκρότημα στον κόσμο και σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας έχετε δώσει».

Το εμβληματικό ροκ συγκρότημα που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ Coachella έχει κερδίσει πέντε Grammy, έχει 19 υποψηφιότητες για τα κορυφαία μουσικά βραβεία και εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame το 2015.

«Είμαι ακόμα κάπως σοκαρισμένος, οπότε, δεν ξέρω, είναι όμορφο. Είναι τόσο υπέροχο να βλέπω όλους τους θαυμαστές εδώ έξω» είπε ο τραγουδιστής, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ. «Δεν έγραψα τίποτα, αλλά θέλω απλώς να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Το αφιερώνω στη μαμά μου - αυτό είναι σαν το Super Bowl της μαμάς μου αυτή τη στιγμή […] Είναι σαν να είσαι στην ίδια σου την κηδεία» είπε και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε όλους τους φίλους μας που αγόρασαν τους δίσκους μας και ήρθαν στις συναυλίες μας. Σας αγαπάμε πολύ» σχολίασε.

Ο Μάικ Ντερντ τόνισε: «Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε ένα ασφαλές μέρος για να κάνουμε πρόβες με τη μπάντα, που μας δώσατε ένα ασφαλές μέρος για να ζούμε όταν ήμασταν στο λύκειο […] Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μαμά μου, που μου είπε ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις γιατί δεν έχεις τίποτα να χάσεις».

«Οι Green Day είναι τόσο σημαντικοί για τόσους πολλούς ανθρώπους. Πραγματικά, πιστεύω ότι είναι απλώς ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο» είπε ο Βαλ Πετρόνε, φαν του συγκροτήματος από το βόρειο Χόλιγουντ, σύμφωνα με το ABC.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής των Green Day από τότε που ήμουν παιδί. Το “American Idiot” ήταν το soundtrack τα χρόνια που πήγαινα στο γυμνάσιο» ανέφερε ο Ντέιβιντ Κατάλντο, ένας άλλος θαυμαστής από την Αγκούρα Χιλς.

Οι Green Day έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται, ότι οι Green Day έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2025. Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε πως οι Green Day έρχονται στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025, για λογαριασμό του Ejekt Festival, που γιορτάζει φέτος 20 χρόνια. Το συγκρότημα θα δώσει συναυλία στο ΟΑΚΑ, στις 6 Ιουλίου του 2025. Το Ejekt Festival ανακοίνωσε το γεγονός στην ιστοσελίδα και τα προφίλ που διατηρεί στα social media «Tα 20 χρόνια Ejekt Festival μόνο επικά θα μπορούσαν να είναι: Παρουσιάζουμε τους Green Day για πρώτη φορά στην Ελλάδα».
 

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ